” Insomnia, slaapwandelaar duologie deel 1 ” Lynn Robin

insomnia 3

Lynn Robin, uitgegeven in eigen beheer via Black Sheep Indie

Lynn Robin (1992) is een indie-auteur van young adult/urban fantasy verhalen. Verhalen over werelden van magie en een vleugje horror. In 2017 maakte ze haar debuut met de eerste drie delen van de Schimmenwereld serie, waarvan begin deze maand het vierde deel verscheen.  Dit boek is het eerste deel van de Insomnia Saga en is uitgeroepen tot Sweekstars 2017 Beste serie finalist. Verder schrijft ze ook korte verhalen die ze deelt op haar persoonlijke blog “Lynn’s Paper Heart“.

Insomnia is dus het eerste deel  van de slaapwandelaar duologie. Het gaat over Nachtsluipers die de donkerste uren domineren, de mensheid wil overheersen uit wraak en alleen Uitdrijvers kunnen hun stoppen. Er is echter de Nachtsluiper van Insomnia, die kan alleen door een Slaapwandelaar worden verslagen. De Nachtsluipers komen tot leven als de avond invalt. Ze gaan dan op zoek naar een menselijk gastlichaam om zich ook overdag te kunnen verplaatsen. Als je aangevallen wordt en je wordt geen gastlichaam wordt je een Slaapwandelaar. Half mens, half wezen van de nacht. Dan wordt je verstoten door de mensheid.

Jodi is vier jaar geleden Slaapwandelaar geworden en omdat  iedereen haar verstoot is ze genoodzaakt zich te laten inhuren door een academie voor Uitdrijvers. Als Slaapwandelaar kan zij namelijk eerder aanvoelen dat een Nachtsluiper in aantocht is en hen zo helpen deze te ontmaskeren. Als de academie haar vraagt om achter een Nachtsluiper aan te gaan die zich verscholen houdt in een kasteel en vandaar uit jongelui lokt gaat ze dit avontuur aan geholpen door Kay, een Uitdrijver.  Kay blijkt echter ook zijn geheimen te hebben. Langzaam leren ze elkaar en zichzelf beter kennen en strijden ze samen niet alleen tegen het kwaad maar ook tegen de buitenwereld.

Het boek beslaat zo’n dikke 300 pagina’s en gaat van start met een proloog waarin we lezen hoe Jodi een Slaapwandelaar is geworden. Vervolgens gaan we vier jaar later van start en al lezend krijg je de uitleg over Slaapwandelaars, Nachtsluipers en Uitdrijvers. De namen klinken wat kinderachtig maar waar ze toe in staat zijn is verre van dat. De vertelstijl is eenvoudig maar pakkend. Je blijft lezen! De spanningsopbouw en horrorelementen hebben een goede timing wat de lezer vaak genoeg verrassingen geeft en de nodige rillingen. ( mijn antipathie tegen poppen werd nu weer eens benadrukt dat dat niet zo gek is).

Alles wat je leest spreekt voor zich, is goed beschreven en de korte dialogen horen bij de snelheid van het verhaal. Hoewel ik misschien wel had willen weten waar die Nachtsluipers vandaan kwamen en hoe het komt dat ze wraak willen nemen tegen de mensheid is dat het enige wat ik een beetje heb gemist.

Ik heb het verhaal met veel plezier gelezen en ik ben zeer benieuwd welke wending het verhaal gaat krijgen in het vervolg.

Naast het  vervolg is er nu ook het eerste deel van de tweedelige Slaapwandelaar mini-serie verschenen,een spin-off novelle van Insomnia. Ik heb begrepen dat de hoofdrol daar is voor Nina, de beste vriendin van Jodi. Een goed idee want in dit verhaal is er weinig ruimte om de andere personages meer uit te werken en ze zijn zeker de moeite waard om beter te leren kennen.

Met dank aan de schrijfster voor het toezenden van het digitale recensie exemplaar

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s