Kinderboeken in het zonnetje: de boeken van Tosca Menten

In 2014 was dochter Femke ambassadeur van schrijfster Tosca Menten, dit zal jullie niet ontgaan zijn want eens een ambassadeur altijd een ambassadeur. In 2014 veranderde alles bij ons in huis in mummies tot aan de paaseieren en de traktaties aan toe. Dit ligt achter ons en we zijn Dummie een beetje ontgroeid maar we blijven Tosca Menten volgen en genieten ( met name) van al haar andere boeken.  Naast Dummie heeft ze namelijk ook nog veel meer top boeken geschreven waaronder Dirkje Bakkes en Siem Subliem maar haar oudere titels zijn zeker meer dan de moeite waarde te lezen !

Ik heb het dan over Ollie, het uilskuiken, juf Pots, Operaties zeer ernstige ramp en Tom Piekepol om er een paar te noemen. Vol humor, absurde situaties en heel aparte personages. Mijn favoriete titel is “Villa Mosterd en de wraak van Graaf Gruwel” dit is in oktober 2017 ( in het kader van de kinderboekenweek) in een nieuw jasje uitgebracht met een iets kortere titel: de wraak van Graaf Gruwel.  Persoonlijk vind ik de oude versie er leuker uit zien maar het gaat om de inhoud en dat is Roald-Dahl-waardig gruwelijk.

Ik kan mij niet voorstellen dat er iemand is die nog nooit van de boeken van Tosca Menten heeft gehoord. Dus waarom in het zonnetje? Omdat veel mensen niet verder kijken of lezen dan de Dummie boeken en ze heeft nog zoveel andere leuke, grappige en een tikje ontroerende boeken geschreven voor kinderen in allerlei leeftijden. Dus tijd om die te ontdekken…!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s