Blogtour ” de vrouwe van Myrdin” Cathinca van Sprundel

Drukwerk Op 1 september komt De vrouwe van Myrdin opnieuw uit bij DVP. Ter gelegenheid van deze herziene uitgave organiseert DVP een blogtour van 25 tot 31 augustus.

Al eerder op mijn blog verscheen een stuk over de boekpresentatie en een recensie over dit verhaal. Omdat ik het een heerlijk verhaal vind en dat ik vind dat het nu het opnieuw wordt uitgebracht bij DVP publishing wel weer extra in het zonnetje gezet mag worden doe ik mee met de blogtour die de uitgeverij organiseert.

In juni 2017 was ik bij de boekpresentatie van het debuut van Cathinca van Sprundel. Cathinca van Sprundel  studeerde Film- en Literatuurwetenschappen en Media Studies in Leiden is in het dagelijks leven tekstschrijver en redacteur. Ze had het verhaal over de vrouwe van Myrdin al jaren in haar hoofd. Haar inspiratie komt vooral uit haar liefde voor sprookjes en legenden. Voor haar deelname aan de Aparecium schrijfwedstrijd van Scelta Publishing besloot ze het verhaal weer op te pakken. Tot haar grote verbazing won ze de wedstrijd wat een pittige deadline met zich meebracht want als prijs zou haar boek worden uitgegeven en ze had het nog niet af. Gelukkig werd het geen afraffeling en kan de lezer een heerlijk verhaal verwachten. Inmiddels is er nu dus een doorstart met het boek bij DVP en kan iedereen, die het boek nog niet heeft ontdekt, zich nu gaan storten in het avontuur van Airys.

Het boek gaat over Airys, die zeven jaar geleden alles kwijtraakt aan de de Andere Wereld: haar moeder, haar vader en haar prinsdom Dyfed. Zeven jaar lang diende ze koningin Aranrod, die haar beloofde te helpen Dyfed terug te winnen.Nu is het eindelijk tijd om terug te vechten en haar prinsdom terug te winnen. De beloofde hulp van koningin Aranrod komt echter in een andere vorm dan verwacht. In plaats van ten strijde te trekken tegen de Andere Wereld, wordt Airys verbannen naar het eiland waar alle spookverhalen vandaan lijken te komen: Myrdin. Op dit spookeiland moet ze haar angsten overwinnen om terug te krijgen wat ze is verloren.’

Vanaf de eerste bladzijde, waar je kennis maakt me Airys, zit je midden in een verhaal vol actie, fantasie, spanning en emoties. Airys is een hoofdpersoon die niet alleen sterk en moedig is (of moet zijn) maar ook een meisje dat onzeker is in de liefde, verdriet heeft om het verlies van haar ouders en angst kent. Maar dit zelfde meisje is loyaal tegen haar vrienden en weet wijze besluiten te nemen. Kortom iemand die je al snel in je hart sluit. Samen met haar bediende Shona ( die vol humor zit) ontmoet ze een bijzonder figuur op het eiland en met zjin drie gaan ze verder op avontuur.

Als je het boek openslaat vind je een landkaart zodat je weet waar alles zich afspeelt en achter in het boek staat een namenlijst. De namen in het boek zijn grotendeels afkomstig uit de Mabinogion, een Middeleeuwse verzameling verhalen uit Wales. Met deze namenlijst wil de schrijfster de uitspraak van de namen toelichten. Omdat ik de lijst achteraf pas las was het wel grappig dat ik er soms behoorlijk naast zat met mijn idee voor de uitspraak. Gelukkig maakt het voor het verhaal niet uit.

De basis van het verhaal wordt chronologisch verteld maar door terugblikken en dergelijke kom je meer te weten over het waarom Airys in deze situatie is gekomen. De mengeling van verhalen uit het verleden, gedachten en mystiek zijn mooi verweven met de daadwerkelijke vertelling. Het is geschreven in een eenvoudige en duidelijke taal met niet al te lange zinnen. Ideaal dus ook voor een jongere lezersgroep. Het bevat niet alleen actie maar ook de nodige humor waardoor het een groot publiek zal aanspreken.

blogtour-banner-vrouwe-van-myrdin-copy-1024x540

Hier zal je de komende dagen nog meer bijdragen aan de blogtour vinden:

Zaterdag 25 augustus:

Zondag 26 augustus:

Maandag 27 augustus:

Dinsdag 28 augustus:

Woensdag 29 augustus:

Donderdag 30 augustus:

Vrijdag 31 augustus:

 

2 Comments

  1. Pingback: The Friday Five : blauwe boeken | conniesboekkies

  2. Pingback: ” Er was eens.. ” vijf sprookjes door Jen Minkman, Suzanne Peters, Miranda Peters, Marijke F. Jansen en Cathinca van Sprundel | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s