” de afdeling ” Tammy Cohen

30257_5ae199b188e9c_302579789022582770/2018

Tammy Cohen, vertaling Els Franci-Ekeler, uitgeverij Boekerij

De uit Engeland afkomstige Tammy Cohen begon als journalist en heeft inmiddels meerdere romans en thrillers op haar naam staan. Over haar vorige titel ‘de nieuwe collega’ had ik veel gehoord maar nog niet gelezen. Na het lezen van deze thriller staat die nu wel hoop op mijn ‘nog-te- willen-lezen-lijst’.

De afdeling is een afdeling in een psychiatrische kliniek. Een luxe privé-kliniek waar Hannah probeert te herstellen van het drama wat zij veroorzaakt had . Ze leek een normaal leven te hebben, leek een liefhebbende man te hebben en een fijne baan. Het liep echter uit in een drama en nu zit ze dus in de kliniek. Hier zou ze veilig moeten zitten, achter gesloten deuren. Alleen om haar heen sterven patiënten. De artsen zeggen dat het labiele mensen zijn en zelfmoord hebben gepleegd maar Hannah weet en voelt dat ze liegen. Maar wie zal haar verhaal geloven na wat ze zelf heeft gedaan? Ze is bang dat de moordenaar weer toe zal slaan en dat zij het slachtoffer zal zijn.

Wat een heerlijk spannende thriller is dit ! De schrijfster heeft een prima locatie gevonden, wat is immers niet meer ideaal dan een kliniek vol mensen met hun problemen. Allerlei motieven en gedragsstoornissen die meedragen aan het spannende element van het verhaal. Naast de patiënten zijn er ook nog de familieleden om Hannah heen en de personeelsleden met elk hun verhaal en vreemde trekjes. De schrijfster weet door de verschillende verhaallijnen ( en complotjes) de lezer continu op het verkeerde been te zetten. Verder schrijft ze heel vlot en lees je dit boek in een sneltreinvaart uit.  (wat aan de ene kant best een beetje jammer is).  Door het hoge tempo blijf je als lezer bij de les en wil je niets anders dan doorlezen. Het allerlaatste hoofdstukje was wel wat voorspelbaar maar was wel een leuke afsluiting van het geheel.

Kortom een prima kennismaking met deze schrijfster waarvan ik zeker meer wil gaan lezen.

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Het beste van 2018 : top drie thrillers | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s