” Morgen ga ik echt, zei Moemf” Annette Herzog, Ingrid& Dieter Schubert

moemf morgen9789047710813/2018

Annette Herzog, illustraties Ingrid& Dieter Schubert, vertaling Linda Bertens, uitgeverij Lemniscaat

In “Moemf heeft een vriend’ hebben we kennis mogen maken met Moemf en zijn vriend Sneeuwuil. Aan het einde van dit deel vertrekt Sneeuwuil naar het noorden, want daar is het in de zomer ook nog winter. Bij Moemf in het bos wordt het elke dag een beetje meer zomer maar Moemf wordt niet blij van de zon,  hij mist zijn vriend. Moemf krijgt hulp van andere dieren in het bos om het gemis te verminderen. Hij schrijft wel 27 brieven naar Sneeuwuil om te laten weten dat hij haar mist maar de brievenbus blijkt niet geleegd. Moemf is bang dat Sneeuwuil nu denkt dat hij aar vriend niet meer is omdat ze niets van hem heeft gehoord.  Moemf besluit naar haar toe te gaan maar moet eerst de reis voorbereiden en dat is een hele klus. Elke keer moet hij nog wat doen en moet hij een dagje later weg…

Na het eerste boek over Moemf had ik hem al in mijn hart gesloten. Het is een beestje met hoog knuffelgehalte en juist zijn gestuntel en onwetendheid maken het tot een vertederend figuurtje.  Dat de verhaaltjes niet zouden stoppen nadat Sneeuwuil hem verlaat aan het einde van het eerste boek was ook niet verwonderlijk. Het wereldje van Moemf nodigt uit tot heel veel meer verhalen.  In dit boek zeven korte hoofdstukjes van Annette Herzorg en weer met de mooie, warme illustraties van Ingrid en Dieter Schubert mogen we weer op bezoek bij Moemf.

Juist door de eenvoud van de verhaaltjes met daarin gewone dagelijkse dingen zoals een brief schrijven, samen spelen, samen klussen en samen eten maakt het dat  de verhaaltjes juist lekker knus en fijn zijn om (voor-) te lezen. Juist door het klein te houden spreekt het aan. Het is heerlijk om met Moemf op de bank te kruipen om te ontdekken of hij Sneeuwuil nog zal tegenkomen of niet.

Moemf gaat zeker nog heel wat harten veroveren!

 
De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij. Met dank aan Lemniscaat voor het recensie exemplaar.

1 Comment

  1. Pingback: Het beste van 2018: kinderboeken, jeugboeken, jeugdthrillers | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s