“Shadajaël” Theo Barkel

Cover Shadajaël- Theo Barkel9789078437468/2018

Theo Barkel is schrijver en verbonden aan uitgeverij Macc. Uitgeverij Macc geeft boeken uit in het genre Sciencefiction, Fantasy en Horror.  Naast zijn korte verhalen schreef hij ook de Fantasy roman “het Chagerijnige Slagzwaard”, een verhaal vol humor en heel anders dan het boek wat ik nu voor mij heb.

Ik heb een zwak voor horror, zeker van eigen bodem. Ik denk dat het een ondergeschoven kindje is wat best meer aandacht mag hebben.  We hebben in Nederland een aantal top-auteurs die geweldige horror-verhalen op papier hebben gezet maar het grote publiek wil ze maar niet ontdekken.  Toen ik een nieuwsbericht kreeg over dit boek moest ik het dan ook lezen. Even kijken of dit ook in dat rijtje terecht kon komen.

“Shadajaël ” is een bundel met daarin drie donkere verhalen: genadeval, de schaduwmachten van Mathhamor, en de doodskoets. Het is uitgegeven in de reeks “vampieren & demonen” en de afbeelding op de cover maakt het plaatje compleet. Het geeft mij een gevoel te maken te hebben met een ‘old-school’horror verhaal over demonen dus kom maar op !

In het eerste verhaal wordt Shea met een vreselijke kater wakker. Hij weet niet wat er is gebeurd maar als lezer heb je snel door dat je met een soort zombie te maken hebt dus  nieuwsgierigheid gewekt. Leuk dat de schrijver vanuit het perspectief van Shea schrijft zodat je de onwetendheid van hem mee krijgt.  Shea heeft dus de strijd om te moeten kiezen tussen goed en kwaad en hij heeft een priester die aan zijn kant staat en zich inzet om zijn ziel te redden. Uiteraard gaat dat niet zomaar en moet hij het opnemen tegen een wel heel machtige demon.

De drie  verhalen lopen  in elkaar over. Langzaam vallen de stukjes van de puzzel in elkaar. Het is een vleugje van de eerste Stephen King verhalen en Joe Hill, een schepje ‘walking dead’ maar bovenal een origineel en zeer eigen stijl om de lezer mee te nemen naar een onwerkelijke wereld met genoeg gruwel zonder grotesk te worden.

Het einde is open maar niet storend. Maar als je dan in het nawoord leest dat er een volgend deel komt is dat zeker geen straf… Het lezen van deze bundel smaakt gewoon naar meer !

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments

  1. Pingback: ” The Friday Five : griezel tips voor Halloween ! | conniesboekkies

  2. Pingback: Het beste van 2018: horror, fantasy, science-fiction | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s