” de godenwereld, de kronieken van magie deel 3″ Ian Laverman

godenwereld.jpg9789463080507/2016

Ian Laverman, uitgeverij Zilverbron

In 2015 verscheen het eerste deel van ‘ de kronieken van magie‘ een trilogie geschreven door Ian Laverman. Een jaar later verscheen het tweede deel ‘de zieke magiër’ .De trilogie is inmiddels afgesloten maar kreeg een vervolg met ‘de corruptie trilogie‘, waarvan volgende week op Castlefest het derde deel wordt gepresenteerd.  Hoog tijd om deze trilogie weer eens op te pakken en te gaan bespreken op mijn blog.  Het eerste deel van ‘de corruptie trilogie’ , de geestenwereld, was mij prima bevallen dus heb ik  ‘de heer van het woud ‘ van de plank gehaald en ging ik er eens goed voor zitten. Om vervolgens gelijk een doorstart te maken in het tweede deel ” de zieke magiër“ en daarna in het slot te duiken van de trilogie ; ” de godenwereld”.

De cover lijkt behoorlijk veel op de cover van het tweede deel en valt na de eerste twee cover een beetje tegen qua originaliteit maar over het geheel genomen is het fijn dat een trilogie qua uiterlijk één geheel heeft qua kleurstelling en stijl. Dat vind ik als booknerd altijd leuk op de boekenplank staan…

Wederom wachten mij een dikke 300 pagina’s om verder te lezen en te kijken waar het avontuur zal gaan eindigen. De vormgeving in het derde deel is ook qua hoofdstuk indeling hetzelfde als de voorgaande twee en ook dit keer zonder proloog of terugblik ga je verder in het verhaal waar het vorige was gestopt.  Dus hier ook mijn kanttekening weer dat dat lastig inkomen is als je wat langere tijd hebt tussen het lezen van de delen in.  Iets waar ik zelf geen last van had.  Ook een lijst met personages had een goede aanvulling geweest. Ook dit deel is onmogelijk zelfstandig te lezen en het is dus aan te raden de trilogie lekker achter elkaar te lezen, dan blijf je in het verhaal.  Door het snelle verteltempo is dat zeker geen straf, het boek is uit voor je het weet.

Achterflap: Delia en Lilith zijn elkaar kwijtgeraakt in het oerwoud van Tenrou, net nu het tijd is voor het laatste gedeelte van hun reis. Ze zullen elkaar terug moeten vinden in het gevaarlijke rijk Yunnan, waar de krijgsheer Ragnar met de scepter zwaait. Deze kwaadaardige magiër zit achter Griffin en Dillon aan. De reis van de magiërs gaat door terwijl ze de godenwereld proberen te bereiken. De bron van magie wacht op hen. Maar nieuwe gevaren liggen op de loer. De gevallen god Sitor is dichterbij dan ze denken.

Wederom een stortvloed van avontuur, gevechten, magiërs met hun aparte krachten en ondertussen moet de weg naar de bron van magie worden volbracht. De reis wordt een beetje veel van hetzelfde maar doordat de schrijver het niet erg vindt om hier en daar een karakter te laten sterven en weer nieuwe karakters toe te voegen hou je wel de nodige variatie in het verhaal. Zelf had ik wel op een gegeven moment van “laat ze nu maar bij het eindpunt komen” maar dat was denk meer mijn eigen ongeduld. Je verwacht immers dat ze daar toch uiteindelijk wel aan zullen komen. Zonder spoilers te plaatsen moet ik wel even kwijt dat ik het jammer vind dat het verhaal eindigt zoals het eindigt. Het is eigenlijk niet echt een complete afsluiting van het verhaal en dat vind ik jammer.  Maar over het geheel las het weer lekker weg en kon je je onderdompelen in een andere wereld.

Inmiddels heb ik de kronieken van magie trilogie achter mijn kiezen en is mijn totale mening dat het een leuk debuut is en kennismaking met deze jonge schrijver. Er is al duidelijke groei te zien tussem zijn eerste boek en de laatste van deze reeks dus dat beloofd wat voor de toekomst. Van zijn volgende trilogie “corruptie trilogie” heb ik deel 1 al gelezen en besproken : “de geestenwereld” en deel 2 aan het lezen. Deze verhalen pakte mij meer dan voorgaande trilogie dus ben ook zeer benieuwd naar het slot wat ik komend weekend kan ophalen op Castlefest.

 

 

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Het beste van 2018: horror, fantasy, science-fiction | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s