” de heer van het woud, de kronieken van magie deel 1 ” Ian Laverman

DeHeervanhetWoud-193x300.jpg9789490767914/2105

Ian Laverman, uitgeverij Zilverbron

In 2015 verscheen het eerste deel van ‘ de kronieken van magie‘ een trilogie geschreven door Ian Laverman. De trilogie is inmiddels afgesloten maar kreeg een vervolg met ‘de corruptie trilogie‘, waarvan volgende week op Castlefest het derde deel wordt gepresenteerd.  Hoog tijd om deze trilogie weer eens op te pakken en te gaan bespreken op mijn blog.  Het eerste deel van ‘de corruptie trilogie’ , de geestenwereld, was mij prima bevallen dus heb ik ‘de heer van het woud ‘ van de plank gehaald en ging ik er eens goed voor zitten.

Allereerst vind ik de cover helemaal geweldig. Sowieso zijn alle boeken van geweldige covers voorzien die echt uitnodigen om op te pakken en te lezen!  Ook één van de redenen om het boek aan te schaffen.

Wat zegt de achterflap?  ” Tijdens haar eerste opdracht als magiër krijgt Delia een visioen. Ze ziet de godenwereld, waar een vergeten god de eeuwenoude bron van magie verwoest. De bron vraagt Delia om haar te redden. De raad besluit na het verslag van Delia een gezelschap op de been te brengen om de vergeten god tegen te houden. Ze brengen krachtige magiërs bij elkaar die de gevaren onderweg moeten trotseren. Ze moeten de beruchte magiër Dillon vinden, die als enige de weg naar de godenwereld kent en dan is de vraag of hij de magiërs zal helpen naar de godenwereld of een einde aan hun queeste zal maken”.

Soms geeft zo’n tekst op de achterflap veel weg van het verhaal maar hier werd toch de nieuwsgierigheid wel geprikkeld. Even dacht ik wel niet zo origineel weer een queeste maar daar veel fantasy verhalen dit als basis hebben kan je er alle kanten mee op.

Het was in het begin even inkomen in het verhaal. Er komen heel wat personages langs en het rammelt af en toe een beetje aan de introductie van deze figuren. Je moet even puzzelen hoe het zit met de relaties van de personages naar elkaar toe en daardoor kan je niet altijd hun reacties naar elkaar toe plaatsen. Van mij hadden de hoofdpersonages wat meer uitgediept mogen worden maar wie weet leren we ze beter kennen in een volgend deel.  We hebben immers drie delen te gaan…

Verder leest het verhaal vlot weg en dit komt denk ook door het eenvoudige taalgebruik en duidelijke beschrijvingen. Ik denk dat het boek daardoor ook zeer zal aanspreken bij een jong leespubliek vanaf een jaar of 14, hoewel er de nodige vechtpartijen inzitten dus daar moeten ze dan wel tegen kunnen.

Hoewel het lekker weg leest  kwam ik wel wat spelfouten en niet lopende zinnen tegen. Het is jammer dat dit er niet uit is gehaald bij het redigeren. Hopelijk zal dit bij een eventuele herdruk wel gebeuren. Hoewel mijn Nederlands ook niet perfect is verwacht ik dat bij een boek een goede spellingscontrole is gedaan. Ik ben dan ook wel een lastige lezer want op de een of andere manier blijf ik altijd op dit soort dingen hangen.

de heer van het woud ” heeft mij in ieder geval genoeg weten te boeien om met plezier deel twee op te pakken en te gaan lezen.
De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij

 

 

 

 

 

Advertenties

2 Comments

  1. Pingback: ” de zieken magiër, de kronieken van magie deel 2″ Ian Laverman | conniesboekkies

  2. Pingback: Het beste van 2018: horror, fantasy, science-fiction | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s