Kinderboeken in het zonnetje: de boeken van David Walliams…

In het kader van de zomermaanden leek het mij leuk om de komende (zomervakantie-) weken eens wat kinderboekentitels in het zonnetje te gaan zetten.  Het zullen wat oudere titels zijn die ik de afgelopen jaren met plezier heb gelezen (of voorgelezen) en wie weet geeft het jullie wat leestips voor in de zomervakantie!

David Walliams (1971, Londen) is acteur komiek en kinderboekenschrijver. Hij is vooral bekend van zijn vertolkingen in de Britse komedie “little Britian” en “come fly with me”. Hij zat ook in de jury van de talentenjacht “Britain’s got talent”. Ook zijn boeken zitten vol met Britse humor en af en toe zit je onder het lezen gewoon hardop te lachen.

Sinds de publicatie van zijn eerste kinderboek in 2008 wordt hij door critici de opvolger van Roald Dahl genoemd. Met zijn hilarische kinderboek Meneer Stink won  hij in Engeland al diverse prijzen. Van zijn boeken werden in Engeland al meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Op Boekenbijlage vind je de  recensie van mij en Femke over het boek  Tante Troela en op mijn blog heb ik al menig boek van hem besproken.  Klik op de titels voor de recensies:  Mr. StinkBroodje rat,de jongen in de jurkde grootste ettertjes van de wereld.

De meeste van zijn titels zijn in Nederland verschenen bij uitgeverij Clavis en voor fans van Roald Dahl en Tosca Menten kan ik niet anders zeggen dan dat je dit ook moet gaan lezen  !

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s