“de duistere oorlog boek 2: tocht der schaduwen” Kevin Deckers

duistere oorlog 29789463081108/2018

Kevin Deckers, uitgeverij Zilverbron

Kevin Deckers (1996) is een leesfanaat , waarbij als favoriet het genre Fantasy. Na het schrijven van een kort verhaal voor Nederlands in de brugklas wilde hij niets liever dan een eigen boek uit te geven. Zijn debuut (2016) was het eerste deel van  “de duistere oorlog” met de titel “ het begin van het einde”. Dat het een begin was bleek wel tijdens en na het lezen. Het boek telde meer dan 300 pagina’s en was een rollercoaster van personages en gebeurtenissen die niet altijd goed uit de verf kwamen maar wel nieuwsgierig genoeg maakte om door te lezen. De schrijver is heel enthousiast en wilde zoveel vertellen dat het af een toe een overkill van informatie was voor de lezer. Ondanks dat was ik wel heel nieuwsgierig hoe het verhaal verder zou verlopen. Zouden de losse eindjes wat meer bij elkaar komen en zou een volgende deel weer veel van hetzelfde zijn of zou het mij meer kunnen pakken?

In het tweede deel “ de toch der schaduwen”  is de bloedmaan opgekomen. De bloedmaan kondigt een dertig dagen durende nacht aan , waarin er geen contact is met de Goden. Om dit contact te herstellen moet Rayon met zijn metgezellen de Tocht der Schaduwen afleggen en op alle planeten  van het Licht de Godenpoort openen. Als dit niet lukt zijn alle werelden aan de macht van de Duistere onderworpen.

Voor mij ligt een iets dunner boek, toch nog wel dik 240 pagina’s, wat handzamer is dan het vorige deel. Het omslagontwerp is net als het eerste deel van Marijke van Leeuwen. Het is in dezelfde duistere stijl en trekt de lezer aan.

We gaan van start met een korte lijst van de belangrijkste personages, wat wel prettig is zo’n opfrisser. In de proloog maken we kennis met het verschijnsel van de bloedmaan en dan gaat verhaal van start. Waar je in het eerste deel veel meer tussen verschillende plaatsen, personages en gebeurtenissen hopte is in het tweede deel de reis het belangrijkste waardoor er meer plek is om de personages beter te leren kennen. Omdat ik er wat lastig in kwam heb ik eerst het eerste deel herlezen en ik moet zeggen dat de schrijver in het tweede deel mij veel meer wist te boeien met zijn verhaal. Er zat voor mijn gevoel meer structuur in en geen overdosis meer aan informatie. Wat je las was relevant en in een spannend jasje gegoten waardoor je het boek zo uit las.

Eerlijk gezegd wist ik niet of ik het tweede deel zou willen lezen omdat ik gemengde gevoelens bij het eerste deel had. Uiteindelijk ben ik blij dat ik het gedaan heb en ben ik zeer benieuwd hoe het verder gaat.  Het boek laat zich niet zelfstandig lezen, je moet echt wel het eerste deel gelezen hebben om genoeg achtergrond informatie te hebben.

Ik denk dat de schrijver gegroeid is in zijn vertelstijl.  Het boek heeft mij dan ook positief verrast!

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Het beste van 2018: horror, fantasy, science-fiction | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s