The Friday Five: zomerlezen…

20180630_094810 Boeken om te lezen deze zomer… is het thema van deze Friday Five. Ik heb gekozen om niet in mijn TBR te snuffelen. Meestal komen mijn voornemens toch niet uit en lees ik weer wat anders dus dat schiet niet op. Ik heb gekozen van een vijftal tips voor jullie om te lezen. Omdat ik ze ken weet ik dat ze stuk voor stuk lekker weglezen en dat is wel zo belangrijk voor zomers lezen.. Het moet een lekker boek zijn wat vlot weg leest en waar je (als je in de zon op je balkon, strand of bij het zwembad zit) niet al diep over moet nadenken…

20180630_094515 De debuut titels van Jackie van Laren : Zin, Lief en Ziel, stuk voor stuk heerlijke titels waarin je in het eerste deel de wereld  in duikt van Nina die een maand lang gaat werken voor Q, een trance-dj. Een maand waarin heel veel gebeurd en razend snel voorbij gaat. Het eindigt met een enorme des-illusie voor Nina waardoor je als lezer meteen in het tweede deel wilt duiken om er maar achter te komen hoe het verder moet met Nina. In het tweede deel krijgen de karakters meer diepgang en weet de schrijfster je weer compleet te boeien. Uiteraard een fikse cliffhanger om in het derde deel de ontknoping te lezen.

20180630_094536 Femke en ik lazen dit boek voor Boekenbijlage. De auteur Ali Benjamin heeft een kwallen fascinatie, het artikel wat ze schreef werd nooit gepubliceerd maar gelukkig werd dit wel dit aparte en mooie jeugdboek ! Het verhaal gaat over Suzy, een buitenbeentje die gepest wordt. Ze wil wraak nemen op haar vriendin Franny die zich bij de pesters had aangesloten. Als Franny op vakantie verdrinkt, voordat Suzy haar excuses kon aanbieden over haar wraakactie stopt ze met praten en wil niets liever dan uitzoeken waarom haar vriendin (die goed kon zwemmen) is verdronken.  Als ze leest over het bestaan van een kleine giftige kwal wil ze niets liever dan naar een kwallenexpert in Australië.  Een mooi avontuur in een schitterend vormgegeven boek!

20180630_094700 Een schitterende chaos van Claire Christian is een van de mooiste y.a. boeken die ik, tot nu toe, dit jaar mocht lezen. Het verhaal gaat over Ava en Gideon, twee totaal verschillende personages wiens pad elkaar kruisen en een bijzondere vriendschap ontstaat.   Ava is boos op alles en iedereen nadat haar beste vriendin Kelly zelfmoord heeft gepleegd. Ze is nog net niet alle contact met de echte wereld kwijtgeraakt als ze Gideon ontmoet.  Gideon is dat wereldse contact ook behoorlijk kwijt. Hij heeft last van paniekaanvallen en krijgt professionele hulp.  In eerste instantie is er wederzijdse tolerantie maar geen contact. Vervolgens ontstaat er een veilige briefwisseling het begin van  een vriendschap. Dit is gewoon zo een heerlijk verhaal dat iedereen het gewoon moet lezen.  Het geworstel van de personages met hun eigen gevoelens en de gevoelens voor elkaar, de strijd met de buitenwacht, het gewone leven wat in hun ogen gewoon bizar genoeg doorgaat en waarbij iedereen zich druk lijkt te maken over de meest eenvoudige dingen terwijl voor Ava en Gideon heel andere prioriteiten zijn.  Prioriteiten die best heftig zijn. Rouwverwerking, psychische problemen het is niet niks. Maar de schrijfster weet niet alleen deze gevoelens levensecht te beschrijven maar doet dit ook met de nodige humor waardoor je op een luchtige manier door het boek vliegt en de personages in je hart sluit.

20180630_094646 Na de Q-trilogie (zie hierboven) volgde het tweeluik ” Vallen & Opstaan“, ook aanraders en eigenlijk beter dan deze twee titels uit de eilandreeks. Stormwind en Duingras zijn de eerste twee delen uit de eilandreeks. Typisch van Laren boeken met de nodige humor, muziek, zon, zee en romantiek. Vandaar dat ik de eilandreeks (deze zomer verschijnen het derde en vierde deel) hier tussen heb gezet. Het speelt zich af op een waddeneiland met de nodige voorspelbaarheid maar dat ontneemt je de leespret niet. Lekker luchtig genieten. Elk deel vanuit het perspectief van één van de hoofdpersonages die allemaal een eigen kijk op de gebeurtenissen hebben. Zelfstandig te lezen maar leuker dit niet te doen vanwege verwijzingen in het verhaal.

20180630_094740 De sekte en De sekte herrijst zijn geschreven door Mariette Lindstein. Voormalig lid van de Scientology-beweging nam haar eigen ervaringen als basis van deze thrillers. Het eerste deel las al lekker weg maar in het tweede deel zit je echt op het puntje van je stoel. Het zijn echte pageturners en één van de redenen om uit te kijken naar het eind van de zomer is omdat in d herfst het derde deel ( kinderen van de sekte) zal verschijnen. Een goede zomer kan niet zonder een spannend boek !

Wil je weten wat de andere bloggers van The Friday Five op hun zomerse lijstje hebben staan?  Neem  dan een kijkje via onderstaande links:

Hieronder de lijst van andere bloggers die ook mee doen met de Friday Five, lees was zij er van vinden:

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s