” Knock-out” Cis Meijer

58c7767d91c190.05335390 9789026143496/2018

Cis Meijer (1970) studeerde film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt niet alleen als schrijfster, maar ook als beeldeditor. Met Val schreef Cis een bloedstollende jeugdthriller, en haar ervaring als model inspireerde haar tot het schrijven van Verdoofd, waarmee ze werd genomineerd voor de Hebban Award voor beste YA-thriller in 2014.

Inhoud:  Nadat Ginger niet gelijk met Fay naar huis wil gaan verdwijnt ze spoorloos. Fay voelt zich hier schuldig over al weet ze dat ze er niets aan kon doen. Ze gaat op onderzoek uit om er achter te komen welke geheimen haar zus voor haar had. Kort nadat Ginger is verdwenen, is Fay na een kickbokstraining getuige van een gruwelijke afranseling. Het meisje komt in het ziekenhuis terecht en als Fay contact op wil nemen met de politie ontvangt ze een dreigement dat ze bij die stap zelf ook te pakken zal worden genomen.

Het leuke van de jeugdthrillers van deze uitgeverij is dat ze een heerlijke hardcover hebben (altijd pluspunt) en voorzien zijn van het herkenbare “politie niet-betreden “elastiek.  Zo weet je meteen dat je goed zit als je op zoek bent naar een spannende jeugdthriller.

Cis Meijer steekt qua originaliteit en spanningsopbouw toch boven andere jeugdthriller-schrijvers uit. Het verhaal klopt gewoon en is het heeft gewoon net even iets meer. De meeste jeugdthrillers verspringen bijna per hoofdstuk van perspectief wat gelukkig bij de boeken van Meijer niet het geval is en daardoor loopt het verhaal prettiger door.  Zoals haar vorige thrillers is het vanaf het begin spannend en weet ze de lezer zo te boeien dat je het boek bijna niet meer weg kunt leggen. Je moet immers zo snel mogelijk weten wat er nu precies is gebeurd. Helaas leest het heel lekker weg waardoor je zo aan het einde van het boek bent.

In dit verhaal gaat het niet alleen om een verdwenen zusje maar is er ook een hoop geheimzinnigheid omtrent de dood van een meisje en bedreigingen aan het adres van onder andere Fay. Dit alles in een heel realistische omgeving en door die herkenbaarheid maakt het het net even extra spannend.

Met Knock-out heeft Cis Meijer weer een top boek geschreven!

 

 

3 Comments

  1. Pingback: Het beste van 2018: kinderboeken, jeugboeken, jeugdthrillers | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s