“snitch” Margje Woodrow

snitch9789026145209/2018

Margje Woodrow, uitgeverij Fontein

Margje Woodrow (1975) was jarenlang onderwijzeres in het basisonderwijs. Nu schrijft ze spannende jeugdthrillers en geeft ze lezingen en workshops op middelbare scholen. Haar vorige titel ” verwoest” had mij aangenaam verrast dus ik was zeer benieuwd naar deze titel .

Inhoud:  Roos en Quinty zijn jarenlang beste vriendinnen. Maar als Fenna bij hen in de klas komt, kiest Quinty ineens voor Fenna. Roos wordt gepest en getreiterd en voelt zich afgedankt. Op school en thuis wordt Roos zelf als het probleem gezien, ze zou ritalin moeten slikken om haar gedrag onder controle te krijgen en krijgt vaak de schuld van gebeurtenissen. Ze heeft ook vaak de schijn tegen, lijkt altijd op de verkeerde plaats op de verkeerde tijd te zijn. Als er iets vreselijks gebeurd gaat Roos zelf op onderzoek uit wie er achter zit in de hoop dat mensen haar een keer gaan geloven.

Deze jeugdthriller heeft alle elementen om de (jonge) lezer aan het boek te kluisteren. Wat een hoop problemen komen er langs zeg. Het geheel wordt vanuit twee perspectieven verteld, in de ik-vorm, door  Quinty en Roos. Hoewel hun vriendschap over is gegaan blijken ze er beiden last van te hebben maar ze lijken elkaar niet meer te kunnen vinden. Daarnaast is er de ADHD van Roos en de groepsdruk waar vooral Quinty mee te maken heeft. Het pesten, treiteren, chanteren en drugs spelen ook een grote rol in het verhaal. Omdat er zoveel gebeurd is het verhaal niet lang genoeg om alles uit te diepen. Daarvoor gaat het verhaal ook te snel en het tempo en de spanning is belangrijker voor het verhaal dan evt diepgang.  De doelgroep zal daar  geen moeite mee hebben. Het verhaal is immers boeiend en realistisch op papier gezet.

Net als Verwoest  is Snitch een lekker spannend boek wat goed aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep.

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

 

 

 

 

 

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Het beste van 2018: kinderboeken, jeugboeken, jeugdthrillers | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s