” brave new love” diverse auteurs

30739898_1220923354704551_2112461553716241953_n 9789492585202/2018

diverse auteurs: Jen Minkman, Miranda Peters, Debora Eliszabeth, Sophia Drenth, Natascha van Liempt, Isabel Peters, Oli Veyn, Tamara Haagmans, Marijke Jansen, Lysander Mazee ,  Uitgeverij Dutch Venture Publishing

Brave new world is een verhalenbundel met daarin tien verhalen met als diveristeit als hoofdthema. “Je mag zijn wie je bent” Uiteenlopende verhalen over jongeren die niet alleen zichzelf en de liefde ontdekken maar ook hun ( soms magische ) krachten.
Tien uiteenlopende verhalen met uiteenlopende personages. Sommige hoofdpersonages worstelen met hun gevoelens omdat ze houden van iemand van hetzelfde geslacht, omdat ze een bovennatuurlijke gave hebben die ze een plaats moeten geven. Ze moeten proberen alles een plekje te geven en soms moet je daarvoor in opstand komen tegen de wereld, tegen de mensen die je van alles hebben geleerd.  Als ze die strijd aan gaan en komen waar ze moeten zijn dan pas blijkt dat het juist mooi is om anders te zijn en dat je dan juist kan zijn wie je bent inclusief soms dat vleugje magie. Houden van jezelf is op de eerste plaats je echte ik ontdekken en accepteren.

Het leuke van een verhalenbundel is dat er altijd wel een auteur in staat die je nog niet kent en je zo op een leuke manier met zijn/haar werk in aanraking komt.  En als het mee zit smaakt het naar meer en pak je eerder een boek van die auteur op. Ook kan je de bundel wegleggen en oppakken wanneer je wilt omdat het afgesloten verhalen zijn. Neemt niet weg dat vaak de auteurs die je wel kent je naar het boek lokken om het te gaan lezen.
Zelf was ik zeer nieuwsgierig naar de bijdrage van Sophia Drenth. Zou ze een heel ander verhaal neerzetten dan het werk dat ik al van haar ken ? Haar verhaal ” Dag, dromer”  was dus het eerste wat ik uit deze bundel moest lezen en past heerlijk in het genre wat ik van haar ken. Een toppertje !
Ook genoot ik van het verhaal “Uit de diepte ” van Lysander Mazee en kon ik ‘Spiegelvrees” van Natascha van Limpt zeker waarderen.    Het verhaal van Isabel Peters ” Sanssouci” daar kon ik niet veel mee. Ik kwam er niet in en ik had er niets mee. Maar dat is ook een voordeel van een bundel, als een verhaal je minder boeit lees je snel een volgende. De titel ” Sympathy for the devil” van Oli Veyn vond ik ook een aanrader en weet je : ga het gewoon lekker lezen!

Het is een heerlijke bundel voor de vakantie vol stoere jongens en meiden die uiteindelijk zichzelf durven te zijn.. Durf jij het aan?

30582118_1215408715256015_2306706360299716868_n

Van 11 juni 2018 tot 18 juni 2018 is er een blogtour rond deze titel. Hier onder vind je de deelnemende boekbloggers. Neem een kijkje wat zij van deze titel vinden !

2 Comments

  1. Pingback: TBR -pile update juni | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s