“zeven perfecte dagen” Rosie Walsh

zeven perfecte dagen.jpg9789022582398/2018

Rosie Walsh, vertaling Anne Jongeling, uitgeverij Boekerij

Voormalig documentaire maker Rosie Walsh schreef onder het pseudoniem Lucy Robinson enkel romans. Deze roman is de eerste onder haar eigen naam en de inspiratie was een gebeurtenis die een vriendin van haar was overkomen. Ze besloot hier een roman rond te verzinnen.

Sarah komt van oorsprong uit Engeland maar is na een heftige gebeurtenis naar de Verenigde Staten vertrokken. Daar woont en werkt ze samen met haar partner. Als er echter na jaren een punt achter hun huwelijk wordt gezet voelt ze zich opgelucht en vertrekt voor haar jaarlijkse bezoek naar haar ouders in Engeland.  Als haar ouders haar opa moeten gaan verzorgen is ze op zichzelf aangewezen en ontmoet ze Eddie. Ze hebben een heerlijke week samen waarin ze elkaar de liefde verklaren. Sarah moet terug naar Amerika en Eddie had een vakantie op de planning staan. Hij belooft haar te bellen maar Sarah hoort niets meer van hem. Ze kan ze niet voorstellen dat dit zonder reden is al vinden sommige van haar vrienden dat het gewoon een loser is die niet belt. Sarah laat niet rusten, ze wil de liefde van haar leven vinden en weten waarom hij niets meer van zich liet horen. Dat hij een goede reden heeft en dat dat Sarah zelf is komt hard binnen, zowel bij de personages uit het verhaal maar ook bij de lezer.

Wat een heerlijk en mooi verhaal. Het leest heerlijk weg en laat de lezer, net als Sarah, continu in een toestand van onwetendheid. Daardoor wil je blijven lezen omdat je ook wilt weten hoe of het zit, of ze Eddie terug zal vinden en hoe en vooral het grote waarom.

De schrijfster heeft naast haar mooie zinnen ook gespeeld met de tijd. Er zijn geschreven brieven door het verhaal heen en pas aan het einde weet je door wie ze zijn geschreven en aan wie, we hebben het heden in de eerste delen van het boek vanuit het perspectief van Sarah en in het laatste deel vanuit Eddie gezien. Hier tussen door volgend de beschrijvingen van de zeven perfecte dagen die Eddie en Sarah mochten beleven.

De uitwerking van de gecompliceerde hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt. Ook de andere karakters krijgen ruimte in het boek om hun plaatsje in te nemen in het verhaal en los van het verhaal van Sarah tijd te hebben voor hun eigen drama. Zo is er onder andere de kinderwens van de ene vriendin en het liefdesleven van een ander wat niet voor zich spreekt. Deze verhaallijnen geven iets extra’s mee aan het verhaal, wat meer diepte en inhoud. Drama op allerlei vlakken maar gelukkig ook een stuk hoop en liefde.

Zeven perfecte dagen is een heerlijke feelgood roman die ik van harte kan aanbevelen!

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij

 

 

 

 

 

2 Comments

  1. Pingback: TBR -pile update juni | conniesboekkies

  2. Pingback: Het beste van 2018: top drie romans, verhalen en gedichten | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s