Blogtour ” Heren van Twist” re-read “Wolvinnen van Otrostaadt” Jasper Polane

RereadBlogtourAgendaBereid je voor op het einde!

7 juni verschijnt Heren van Twist, het laatste deel van Jasper Polanes De Onzichtbare Maalstroom! Een goed moment om de eerdere delen van de serie te herlezen. Dat gaan we doen met een speciale Reread-blogtour.

Vanaf 21 mei zullen de leukste boekenblogs nog één keer terugkijken op Lege steden, Vorstin van de Kou, Wolvinnen van Otrostaadt, en de Splinter Het oog van de krokodil. Wat valt hun nu op? Zien ze hints naar latere gebeurtenissen? Welke vragen willen ze in het slotdeel beantwoord zien? Lees met ons mee, zodat je weer helemaal in het verhaal zit als Heren van Twist uitkomt!

Het is voor een lezer best lastig als een boek een onderdeel van een serie is. Je blijft met vragen zitten en je wilt antwoorden en je weet dat die er komen maar dat een schrijver nu eenmaal niet zo snel kan schrijven als jij kan lezen.  Ik ben niet echt een liefhebber van series.  Ik heb mij wel eens voorgenomen te wachten tot een serie compleet was. Dan kocht ik de hele serie om in één ruk uit te lezen maar daar had ik mijn neus behoorlijk mee gestoten omdat die serie mij totaal niet kon boeien.  Dan maar wachten en wachten en wachten…… maar uiteindelijk is daar de beloning en heb je een nieuw deel in handen om te verslinden.  En bij deze serie is (was) het het wachten waard !

Cover_LegeStedenIn 2014 verscheen het eerste deel in  ‘de onzichtbare maalstroom’  aan de hand van Jasper Polane. Nu vier jaar verder zal aanstaande donderdag het laatste deel van de cyclus verschijnen. Aan de ene kant een ontknoping aan de andere kant een afscheid. Het luxe probleem van de lezer.

Vanaf het eerste deel was ik verkocht. Ik heb meegeleefd met de personages, verwonderde mij over de werelden van Otrostaadt ( een naam waar ik geregeld de tong over brak ), waande mij in een tijdsbeeld van Sherlock Holmes in een steampunkachtige setting en de boeken waren veel te snel uit.

Naast de boeiende vertelstijl, het aparte en originele verhaal moet ik ook nog even tussendoor vermelden dat ik de covers van deze boeken geweldig vind! Ik kan er naar blijven kijken !

Toen Jasper Polane mij vroeg om mee te doen met deze bijzondere blogtour kon ik geen nee zeggen. Het liefst had ik de hele serie opnieuw gelezen maar door chronisch tijdgebrek en zelfs een leesdip (!) is dat niet gelukt. Maar de Wolvinnen hebben mij weer uit mijn leesdip gehaald en toen ik het boek dicht sloeg wist ik dat ik de rest ook gewoon weer zou gaan lezen.  Op dat moment belde de postbode aan met het laatste boek van de cyclus dus ik denk dat die nog even moeten wachten want de Heren van Twist krijgt voorrang!

De onzichtbare maalstroom neemt je mee naar parallelle werelden voor dubbelaars ( personen die in beide werelden bestaan) en ESP’ers (telepathische agenten) . Het is daarom raadzaam om de boeken niet los te lezen maar op volgorde.  In het eerste deel maak je namelijk kennis met de karakters die in de loop van het verhaal groeien en raak je vertrouwd met de begrippen en personages.

CoverDaar in het eerste deel vooral de kennismaking is er in dit deel meer ruimte om de karakters verder uit te werken. De dames ( Odette, Heike en Edison ) vormen samen de Wolvinnen en proberen een moord op te lossen waarbij de dader bovennatuurlijke krachten heeft. Ze moeten uitvinden wie hij is en of hij connecties heeft met de Vorstin en haar herauten.  Naast dit verhaal is er ook het verhaal van Lise, het zusje van Heike. Lise is toegetreden tot de ‘ Ijzeren Toren”een opleidingscentrum van de inquisitie waar een strijd uitbreekt tussen de leerlingen. Langzaam komen die twee verhalen bij elkaar.

En dan ga je dus een verhaal nogmaals lezen (iets wat ik vaker doe hoor) en toen bedacht ik mij dat ik de vorige keer ook al behoorlijk geraakt was doordat de schrijver iets laat gebeuren met één van de hoofdpersonages wat ik echt niet had zien aankomen. Terwijl ik dit dus al wist  had ik dat gevoel dus eigenlijk weer.  Wat ik ook kan waarderen is dat de karakters van de dames persoonlijker zijn geworden, ze tonen meer gevoel en emotie. Soms is het worstelen voor ze omdat de verschillen tussen de parallelle werelden qua opvattingen, cultuur, waarden en normen   groot zijn.  Tijdens het herlezen merk je meer details op waardoor je het verhaal intenser beleven mag.

Nu de titel bekend is van het laatste deel vond ik het leuk dat er ook hier een verwijzing naar staat in dit verhaal. Iets wat mij de vorige keer niet is opgevallen. Edison heeft bezoek van Cassi die een schoolopdracht heeft over Fabelen. Ze heeft het over een stam in het zuiden van duizenden jaren geleden. Deze stam waren dienaren van de Heren van Twist, monsterlijke heidense goden van voorbij de sterren, die niets anders dan chaos en vernietiging nastreefden. De Heren van Twist werden verbannen door krachtige magie, volgens het boek wat Cassi las.

Het boek ligt al te wachten en met de wetenschap over deze heren duik ik met plezier weer kopje onder in de maalstroom!

heren van de twistLees op de site van Quasis  de proloog van Heren van Twist 

Lees hier mijn recensies van de verhalen over de onzichtbare maalstroom:

Cover_LegeStedenLege Steden

PrintVorstin van de Kou

Cover_krokodilOog van de Krokodil

CoverWolvinnen van Otrostaadt

 

Lees hier de andere bijdragen van de blogtour:

Jasper Polane                      terugblik

Ninja Paap-Luijten            Lege Steden

Jeanine Feunekes-Both    Vorstin van de Kou

Tazzy Jenninga                  Oog van de Krokodil

Nakita Veldman                 Lege Steden

José Bergh                          Interview Petra Polane

Donderdag 7 juni              Release Heren van de Twist

3 Comments

  1. Pingback: TBR -pile update juni | conniesboekkies

  2. Pingback: Het beste van 2018: horror, fantasy, science-fiction | conniesboekkies

  3. Pingback: ” The Friday Five : re-read “ | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s