” The Friday Five: Welke boeken zou je nomineren voor het Beste Boek voor Jongeren?

 

Het is weer vrijdag !

Dit keer was het thema voor de Friday Five omgegooid.. Ik had braaf mijn berichtje al klaar staan toen ik via Twitter zag dat het een ander thema was en de rest een weekje werd opgeschoven. Werk ik een keer vooruit .. haha.. Maar goed het is nog steeds vrijdag dus na een lange werkdag is het best leuk om even op je boekenplank (-en) te turen om te kijken welk boek je zou willen nomineren  als “het Beste Boek voor Jongeren”.

Voor degene die mijn langer volgen al weten is kiezen niet echt mijn sterkste kant dus hier mijn top vijf in willekeurige volgorde !

9789024578610-ik-ben-vincent-en-ik-ben-niet-bang-l-LQ-f Enne Koens :Ik ben Vincent en ik ben niet bang

Ik liep nog niet zolang tegen dit boek aan en het is een heel ontroerend verhaal over eenzaamheid, pesten en vriendschap. Een boek wat iedereen, ongeacht leeftijd zou moeten lezen.

schitternede chaos Claire Christian : een schitterende chaos

Over een bijzonder ontmoeting, een bijzondere vriendschap. Met een schitterende cover.

friet in de kliniek Marit Brugman : friet in de kliniek

Een persoonlijk verhaal over een eetstoornis. Herkenbaarheid voor de een en misschien brengt het meer begrip bij de ander. Een probleem waar veel jongeren mee kampen. En dan is zo een toegankelijk verhaal top en misschien taboe-doorbrekend!

terra fabula deel 1  Peter de Willis de boeken van Terra Fabula

Dit is het eerste deel van een wonderlijk verhaal in een wonderlijke wereld. Voor fans van Harry Potter !

geen-vorm-waarin-ik-pas-erna-sassen Erna Sassen : er is geen vorm waarin ik pas

Ik ben fan van de y.a boeken van Erna Sassen. De onderwerpen zijn best heftig maar denk wel herkenbaar voor de leeftijdsgroep.

Oh en toen was ik al bij vijf terwijl er nog veel meer juweeltjes in mijn kast staan..
Dat schreeuwt om een vervolg !

Wil je weten waar de andere bloggers over deze Friday Five schrijven en of zij wel vijf auteurs voor Y.A. Fest uit wisten te kiezen? Bezoek dan hun blog !