The Friday Five: YAfest auteurs? vijf Nederlandstalige auteurs die in het zonnetje gezet mogen worden!

Op Twitter zag ik een bericht van Joost die ‘ The Friday Five ‘ leven in wil gaan blazen in boekbloggersland. Joost is ook bekend als NerdyGeekyFanboy en bespreekt niet alleen young adult boeken op zijn blog  maar ook  zijn fandoms ( oa. anime) en zijn avonturen als blogger, bezoeken aan festivals, films en series die hij kijkt etc.

Zijn idee voor ” The Friday Five” leek mij erg leuk om bij aan te sluiten en om de keren dat het onderwerp mij ligt hier een item aan  te wijden. Zoals je kunt raden zullen deze op vrijdag worden geplaatst.

Vorige week kon je lezen naar welke vijf boeken ik naar uit keek en deze week loop ik dus al tegen het probleem aan dat ik niet veel ( niets) heb met het gekozen onderwerp. Dit is namelijk noem vijf auteurs die je zou willen ontmoeten op het YAfest 2019. Dit evenement zag voor het eerst het levenslicht in 2016 en al drie jaar op rij het event van de y.a liefhebbers om naar toe te gaan om naast vele workshops hun favoriete auteurs te aanschouwen.  Nu is het nog niet zeker of er een editie is in 2019 maar vooruitlopend dus deze Friday Five.
Ik heb niets met dit soort grote mega-events en heb ze ook niet bezocht. Een snelle blik op het internet liet mij weten dat er vooral auteurs vanuit het buitenland kwamen en ik moet zeggen dat er schrijvers bij zaten die heel mooie boeken hebben geschreven.
Maar goed om nu gelijk in week 2 niet mee te doen is ook zo wat en daarom heb ik het item wat aangepast.

Ik heb gewoon vijf titels van Nederlandstalige auteurs op een rij gezet (willekeurige volgorde) die voor mij e of een verrassing waren of mij lieten verbazen qua inhoud, onderwerp, of wat dan ook… En dan mogen ze die vijf auteurs van mij wel in het zonnetje zetten en een compliment geven voor het mooie boek wat ze hebben geschreven !

bijenvaderde bijenvader Esther Sprikkelman

geen-vorm-waarin-ik-pas-erna-sassener is geen vorm waarin ik pas  Erna Sassen

De-Vrouwe-van-MyrdinVrouwe van Myrdin  van Cathinca van Sprundel

lege-kamerslege kamers     Susanne Koster, vanwege het onderwerp

mijn zusje uitgmijn zusje   Inez van Loon

Wil je weten waar de andere bloggers over deze Friday Five schrijven en of zij wel vijf auteurs voor Y.A. Fest uit wisten te kiezen? Bezoek dan hun blog !

de afbeeldingen van de cover komen van de sites van de uitgeverijen.