Kinderboeken recensies

Al een tijdje volg ik de site Kinderboeken op Facebook, de groep die een koppeling heeft met de Kinderboeken-site van Nienke Pool en Denise  Pol. Tijdens een van deze bezoekjes zag ik het bericht dat Nienke een oproep deed om een aantal mensen te vinden om het team te versterken omdat ze anders niet door haar recensie-boekenberg kon komen.

Samen met Mieke Wijnants ( Mieke Wijnants recenseert ), Mieke Schepens ( Graag Gelezen), Anneke van Ieperen (de boekenfabriek )en Ingrid ’t hart (ASS-enzo)ga ik Nienke en Denise verblijden met onze kinderboekenrecensies.

monsterallergie cover Gisteren verscheen mijn eerste recensie daar online van het boek Monsterallergiegeschreven door Katja Centomo en Fracesco Ariban en uitgegeven door uitgeverij de Fontein.

Niet iedereen vindt strips ( of graphic novels ) prettig lezen maar deze strip heeft een goede dosering van tekst en is niet al te rommelig waardoor het goed te volgen is, ook voor de jongere lezer. Qua moeilijke woorden vond ik het wel meevallen al zullen de jongste lezers misschien bij sommige woorden wat moeite hebben. Maar dat maakt het ook weer uitdagend. Eén van de monsters heeft een beetje een spraakgebrek en dat is denk wel wat lastig voor deze doelgroep. De oudere lezers zullen daar meer de humor van in zien. Net als de tekstballonnetjes met daarin kreten en geluiden.

Monsterallergie is een leuk en grappig boek, zeker voor lezers die niet snel een boek op zullen pakken. Op deze manier hebben ze toch een uitdaging om plezier in lezen te krijgen. Lees mijn hele recensie op de Kinderboeken site van Nienke en Denise.