” geen beste dag voor voodoo” Jeff Strand

5a125e46e20a19.595272209789026145308/2018

Jeff Strand, vertaling Marjolijn Algera, uitgeverij de Fontein

Jeff Strand is een Amerikaanse slapstickhorrorschrijver en hij werd vier keer genomineerd voor de Bram Stoker Award. Met deze informatie en een boek met een titel als “geen beste dag voor voodoo” kan je als liefhebber van maffe en gruwelboeken je hart op halen.  Dus toen ik deze cover voorbij zag komen wist ik dat ik dit wel wilde lezen.

Tyler krijgt van zijn leraar, geheel onterecht, een 1 voor zijn toets. Hij wil wraak nemen en zijn vriend Adam komt met een voodoo pop aanzetten. Het hoeft niet gezegd dat dit helemaal uit de hand gaat lopen, dat Adam in paniek raakt en ook een pop voor Tyler heeft en er complete chaos volgt met een autodief, een zombie, een moordlustig gezin en tenen die er af vallen. Dit alles met een pen vol humor geschreven in een razendsnel avontuur.

Op de eerste bladzijde wordt het boek al opgedragen aan iedereen die een beetje maf is, vervolgens heb je een paar vragen in de FAQ die er staat voor het verhaal begint en de toon is al gezet. Het verhaal wordt door Tyler rechtstreeks aan de lezer vertelt en in ongeveer 30 korte hoofdstukjes vlieg je door het boek.

Slapstickhorror dekt zeker de lading. Het boek is hilarisch en heeft humor met een zwart randje, een likje sarcasme en hoewel er gruwelijke stukken in staan waar het bloed van afspat is het nergens te goor of te gruwelijk.
Voor lezers die de loser-boeken nu te kinderachtig vinden en gewoon een paar uur luchtig (ondanks de gruwel) leesplezier willen hebben is dit een dikke aanrader !

De uitgeverij zet het weg als “jongensboek” maar daar ben ik het niet mee eens. De hoofdfiguur mag dan een jongen zijn maar het is zeker geen typisch jongensboek.

 

De afbeelding van de cover komt van de uitgeverij.