The Friday Five : nieuwe boeken waar ik naar uit kijk …

Op Twitter zag ik een bericht van Joost die ‘ The Friday Five ‘ leven in wil gaan blazen in boekbloggersland. Joost is ook bekend als NerdyGeekyFanboy en bespreekt niet alleen young adult boeken op zijn blog  maar ook  zijn fandoms ( oa. anime) en zijn avonturen als blogger, bezoeken aan festivals, films en series die hij kijkt etc.

Zijn idee voor ” The Friday Five” leek mij erg leuk om bij aan te sluiten en om de keren dat het onderwerp mij ligt hier een item aan  te wijden. Zoals je kunt raden zullen deze op vrijdag worden geplaatst.  Het idee om zo op een andere manier naar boeken te gaan kijken en er even bij stil te staan is weer eens iets anders  maar ook om de bijdragen van andere bloggers te lezen en hun invulling hierover te lezen lijkt mij erg leuk. Sowieso is het altijd top om andere blogs te ontdekken.

Het onderwerp waarmee we de spits af bijten is “boeken waar wij naar uit kijken.. ”

Nou daar komt ie dan..

20604327_1938051839541954_1805681791657309447_n 1. bronvertelling over Madame LaSoeur (cover nog niet beschikbaar)

Allereerst zal het mijn volgers niet ontgaan zijn dat ik fan ben van de bloedwetten van Sophia Drenth. Inmiddels zijn er twee delen verschenen en twee bronvertellingen en een derde bronvertelling over madame LaSoeur is in de maak. Hier kijk ik dus zeker naar uit.  Nog geen cover, nog geen datum maar het gaat vast goed komen… Geen druk op de schrijfster dat ze op moet schieten ( ahum) nee hoor ons geduld is oneindig ( net als de Gemaakten in haar verhalen)

heren van de twist 2. Heren van de Twist van Jasper Polane

Dit is het vierde deel in de Maalstroom-cyclus. De vorige drie en de bronvertelling verslonden dus kom maar op met dat vierde deel.  Planning is dat hij in juni moet gaan verschijnen dus nog alle tijd om de vorige delen te herlezen en zo in één keer door te gaan in het vierde deel. De  Maalstroom-cyclus neemt de lezer mee in parallelle werelden, origineel en apart.

0-nieuw-Brave-New-Love-original 3. Brave New Love is een verhalenbundel die uitkomt bij Dutch Venture publisers

10 auteurs van eigen bodem schrijven een kort verhaal voor deze bundel waar diversiteit een rol spelen. Een actueel onderwerp.  Sommige denken vast alweer een boek met dat thema?  Des te meer reden om het te willen lezen om te kijken of dit boek er uit springt. Sommige auteurs zijn mij bekend andere niet dus is een verhalenbundel ook altijd leuk om kennis te maken met ander werk.

cover_web 4. De Wolffs Bestiarium, Martijn Adelmund illustraties Maarten de Wolff

Dit is een boek waar ik echt halsreikend naar uit kijk. Via crowdfunding kon je je inschrijven en dat heb ik zeker gedaan.  De hoofdpersoon in het boek werkt in een bibliotheek en vertelt over zijn dagelijks leven, terwijl hij een naslagwerk ( een bestiarium) samenstelt.  Het gaat over de liefde voor boeken en is zowel fictie als non-fictie.

29498130_2056393121302705_4111646655334195734_n 5. De huivering , een horror comic

Tom Thys, waarvan ik al wat korte verhalen had gelezen, maakt samen met Patrick Cornelis een horror comicbook. Ik ken de korte verhalen van Tom Thys waar de gruwel af en toe van afdruipt dus kom maar op met deze comic.

 

Wil je weten waar de andere bloggers naar uit kijken? Hieronder vind je een lijst van de andere bloggers die mee doen met de Friday Five

 

 

 

 

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Verwacht… ” Shadajël ” Theo Barkel | conniesboekkies

Reacties zijn gesloten.