“Niets zeggen” Ingrid Rensen, gastrecensie Veronique Janssen

20180428_1415529789463383035/2018

Ingrid Rensen, uitgeverij Aspekt

Ingrid Rensen (1970) schreef onder andere het ‘Moederdagboek’ (2005) (columns over haar zwangerschap, te vroeg geboren dochter Marit en haar eerste levensjaren die eerder in tijdschrift Vriendin waren verschenen). In 2011 kwam hier een vervolg op en in 2013 verscheen haar eerste fictieve roman ‘ de perfecte relatie’. ‘Niets zeggen ‘ is wederom een fictieve roman van haar hand.

Inhoud/ achterflap : Wanneer Eva naar Amsterdam vertrekt voor een reünie-weekend met haar oud studievrienden, kan ze niet voorzien dat haar leven drastisch gaat veranderen. Ongewild komt ze terecht in een wereld van bedreigingen en chantages. Langzaam komt haar psychiatrisch verleden om de hoek kijken en verliest ze haar realiteitszin.

Mijn recensie:

De cover van Niets zeggen is opvallend en een beetje mysterieus. Het nodigt uit om te lezen. De titel is goed gevonden en past goed bij het verhaal.

De schrijfstijl van Ingrid Rensen is fijn. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je door het verhaal vliegt. Het is een gruwelijk spannend verhaal met een duidelijke opzet.

Vanaf het begin sta je als lezer op scherp. Er broeit iets onder het oppervlakte en heel subtiel wordt de spanning opgebouwd. Het duurt niet lang of je zit tot je nek in een verhaal vol leugens en chantage. Je wordt meegezogen en het laat je niet meer los. Het einde is spannender dan ik dacht en komt onverwachts. Het is een mooi plot en het zit goed in elkaar.

Liefs Veronique,

 

Meer lezen van Veronique?  Neem een kijkje op haar blog Veronique’s boekenhoekje

2 Comments

  1. Pingback: Recensie: Niets zeggen - Ingrid Rensen - Veronique's Boekenhoekje

  2. Pingback: ” niets zeggen ” Ingrid Rensen | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s