” Instinct ” Anita Henriët

image 9789082555431/2018

Anita Henriët , uitgeverij Willowtreez

Anita Henriët  (1976) heeft , toen ze begon met dit verhaal, het geplaatst op Wattpad, een online platform waar iedereen zijn verhalen kan delen. Binnen twee jaar was het al 200.000 keer bekeken. In 2016 won ze “ the Wattys” met het verhaal “diep van binnen.     “ the Wattys” is een schrijfwedstrijd op Wattpad en je kunt in verschillende categorieën scoren. Dit verhaal viel onder de categorie: meeslepende teksten.  Zelf heb ik het niet gelezen en is dit boek mijn eerste kennismaking met haar werk dus of het net zo meeslepend is als het genoemde verhaal is even afwachten.

Op de cover staat een verwijzing naar die prijs. Voor mij geen meerwaarde want ik had zelfs nog nooit van die prijs gehoord ( lang leve Google) en het zegt natuurlijk niets over dit verhaal. De cover sprak mij qua kleur zeker aan. Een mooie diepe en donkere paarse gloed met daarop een zeer aparte ring. Boven de titel  “instinct”  staat nog even klein   “de wereld van het occulte”, de titel van de serie waar dit het eerste deel van is.  Als je goed kijkt zie je helemaal onderaan een afbeelding van een stelletje. Heel onduidelijk en pas na het lezen van de achterflap snap je waarom het er op staat.

Op de achterflap staat namelijk dat het een “ meeslepende paranormale liefdesroman” is.  Nou ik ben benieuwd. Als ik zo de cover zie zou het paranormale en occulte de boventoon moeten hebben dus ik was benieuwd. Dat paranormale trekt toch meer dan de romantiek…

Het verhaal gaat over Rose Prescott, ze heeft net haar relatie verbroken omdat haar vriend vreemd ging en ze weet niet wat ze nu met haar leven moet, ook qua studie zit ze in de twijfelstand. Ze besluit om een jaar bij haar oma te gaan wonen en vertrekt naar het stadje  Willits aan de rand van een bos waar ze als kind opgroeide en graag was.  Rose is anders , ze heeft speciale gaven. Ze heeft ze echter niet helemaal onder controle en houdt ze verborgen voor de rest van de wereld. Aangekomen bij haar oma hoort ze dat het rustige stadje wordt opgeschrikt door een reeks moorden in het bos dus mag ze daar van haar oma niet meer alleen heen, en zeker niet na zonsondergang. Ze baalt hier behoorlijk van.  Ze probeert haar draai te vinden en loopt een oude vriendin tegen het lijf. Via haar leert ze Dean White kennen. Op eerste gezicht vindt ze hem een botte kerel en bezorgt hij haar tegenstrijdige gevoelens.  Rose weet niet wat ze hiermee aan moet, hij stoot haar af en trekt haar aan. Net als Rose lijkt hij ook een groot geheim te hebben.

De schrijfstijl en het lettertype maakt dat je door het boek heen vliegt.  Op zich niets mis mee maar het  had van mij wat meer de diepte in gemogen. Ik had ook gehoopt dat het occulte de boventoon zou voeren maar dat bleek het romantische verhaal te zijn tussen Rose en Dean. Het continu aantrekken en afstoten van Dean vond ik af en toe irritante vormen aannemen.  Op een gegeven moment zegt hij dat hij niet met haar om kan gaan en nog geen pagina verder is hij om en gooit hij alle zijn principes overboord.  Kortom niet echt realistisch als iemand zo snel overstag gaat maar ach, je zal maar verliefd zijn. Je begrijpt ik hou niet zo van dat soort romantiek.  Verder zat ik een beetje te wachten op die moorden en de spanning.  Het had een wat lange aanloop nodig voor ik die kreeg.  De benaming van de gave van Rose had denk ook wel anders kunnen zijn maar dat is keuze van de schrijfster, ik vond het af en toe te overdreven.  Als Rose uiteindelijk achter het geheim van Dean komt moet ik toegeven dat de schrijfster mij heel even op het verkeerde been had gezet wat ik wel kon waarderen.  Hij bleek dus net een iets andere rol te spelen als dat ik hem had toebedeelt en dat was wel leuk.

Zoals gezegd had  de  uitwerking van de karakters van mij  wel wat beter gemogen maar aan de andere kant is dit een eerste deel en zou dat best in een vervolg kunnen komen.  Het hele boek is immers een opstap naar een vervolg. Dat gevoel had ik wel tijdens het lezen en zeker bij het einde.  Maar of het mij nieuwsgierig genoeg gemaakt heeft om een vervolg te lezen dat weet ik eigenlijk nog niet…

Hoewel het verhaal naar mijn idee niet al te origineel is leest het wel lekker weg en kan je er prima een paar uurtjes van genieten.

Als je houdt van romantische “Twilight “verhalen dan zal je dit ook een uitermate geschikt vinden.

 

1 Comment

  1. Pingback: TBR April… | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s