“Eclipse Hall” Jonas de Backer

eclipse hal9789402243147/ 2018

Jonas de Backer, uitgeverij Boek-scout

Eclipse hall gaat over Tertius die een speciale gave heeft. Hij kan namelijk aura’s zien bij mensen.  Hij houdt dit voor iedereen geheim omdat hij bang is dat ze denken dat hij gek is. Als zijn geheim echter uitkomt sturen zijn ouders hem naar een mentaal ziekenhuis zodat hij daar “kan genezen”.  Eclipse Hall heet deze instelling. Tertius is vastbesloten mee te werken om zo snel mogelijk weer weg te kunnen. Daar aangekomen blijken er slechts vijf andere patiënten te zijn, alle vijf met een eigen geheim,en blijkt hun begeleider er een heel andere agenda op na te houden. Eclipse Hall is totaal niet wat het lijkt.

Uiteraard ga ik nu geen spoiler plaatsen en alle geheimen onthullen maar ze brengen een heel andere wending aan het verhaal dan ik had verwacht bij het lezen van de inhoudsopgave. Ik moet zeggen ik was blij verrast.

Het was even inkomen voor mij toen ik van start ging met dit verhaal. Dit lag totaal niet aan de schrijfstijl maar meer omdat ik de laatste tijd weinig lees in het Engels. Terwijl de hoofdfiguur Tertius zich door zijn verjaardagsfeestje worstelt had ik even de tijd om  te schakelen naar het lezen in het Engels.  Nadat hij zijn feestje verlaat en door het park naar huis loopt is dat het begin van een origineel en spannend verhaal met een vleug paranormale activiteiten. Het leest heerlijk weg, je vliegt als ware door het verhaal heen en dat is wel een minpuntje. Het boek is niet zo dik en dus helaas heel snel uit.

De schrijver heeft een verhaal neergezet met een goede spanningsopbouw. Hij heeft de personages goed geïntroduceerd en weet op een geloofwaardige manier zeer ongeloofwaardige zaken op papier te zetten. Hierdoor wordt je als lezer met plezier een fantasie ingesleurd en wil je niets liever dan zelf een kijkje nemen in Eclipse Hall.

Naast de paranormale zaken zitten er ook thema’s in als je alleen voelen, mogen zijn wie je bent en vriendschap in het verhaal. Thema’s waar jonge lezers zich in zullen kunnen vinden, misschien wel herkennen. Het verhaal is een young adult die ook door jongere lezers ( vanaf jaar of 14) gelezen kan worden.

 

Met dank aan de schrijver voor het toezenden van het recensie exemplaar. De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

 

1 Comment

  1. Pingback: Maart voorbij | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s