“escape room” Maren Stoffels

escape room 9789025873974/2017

Maren Stoffels, uitgeverij Leopold

Maren Stoffels (1988) maakte op haar negende haar eerste boek en in 2005 verscheen haar eerste publicatie bij Leopold uitgeverij.  Thema’s in haar boeken zijn o.a. anorexia, pesten, homoseksualiteit, verliefdheid en jezelf durven zijn. Thema’s die jongeren zeker aan zullen spreken.  De thriller Escape room sluit daar ook mooi bij aan.

Je zult mij niet snel in een escape-room aantreffen daar ik nogal claustrofobisch ben aangelegd. Wel snap ik dat zoiets tot de verbeelding spreekt en dat mensen zoiets spannends graag willen ondernemen. Of je dit na het lezen van dit verhaal nog steeds zou willen?

Het verhaal gaat over vier jongeren die naar een escape room gaan. Ze moeten in zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Als snel blijkt dat de spelleider niet van plan is om ze t laten gaan en dat één van de vier jongeren hier de aanleiding voor is. De vraag is of ze er überhaupt levend uit zullen komen. Wat begint als een leuk en spannend spel loopt uit tot een drama.

Op het eerste gezicht is het boek wat rommelig door de verschillende lettertypes bij wisseling van perspectief. Die hebben voor mij geen meerwaarde. We lezen het verhaal vanuit de vier jongeren en de dader. Dus uit vijf invalshoeken die heel snel afwisselen. Dat maakt de start van het verhaal wat chaotisch.  Doordat je het verhaal uit verschillende hoeken belicht krijgt leer je de karakters wel beter kennen. Wel jammer is dat je snel weet waarom en om wie ze opgesloten zitten, dat haalt een stuk spanning weg.

Ondanks het verschil van lettertype en snelle perspectief wisseling leest het boek lekker weg. Maren Stoffels heeft een vlotte vertelstijl, de zinnen lopen lekker. Door het tempo blijf je lezen en heb je het boek voor je het weet uit.
Een heerlijk tussendoortje!

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

4 Comments

  1. Pingback: Tbr- pile update, gelezen in december | conniesboekkies

  2. Pingback: ” Fright night ” Maren Stoffels | conniesboekkies

  3. Pingback: ” roomservice” Maren Stoffels | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s