” verdrinken” Marlies Slegers

verdrinken 9789024577446/2018

Marlies Slegers, Uitgeverij Luitingh- Sijthoff

Na de spannende jeugdthrillers “Onder mijn huid”en ” Vijftien” is het Marlies Slegers weer gelukt om een origineel en spannend verhaal op papier te zetten. Wederom een boek waarin je blijft lezen tot de verrassende ontknoping volgt.

In dit verhaal maken we kennis met de zestienjarige Emma en haar vriendengroep. Emma heeft enorme zin in de zomervakantie. Samen met haar vriend Lars en haar vriendengroep gaan ze tien dagen feesten in Spanje. Helaas moet haar vriendin Nina thuisblijven van haar ouders omdat ze na een uit de hand gelopen drankspelletje verliest en laveloos thuis komt. Emma baalt daar goed van maar kan er niets tegen doen. Aangekomen in Spanje blijkt haar vriend Lars zich ook al raar te gedragen en hij lijkt iets te verbergen net als Eliza. Eliza is vrij nieuw in de vriendengroep en gaat voor het eerst met hen mee maar dan blijkt dat ze elkaar toch niet zo goed kennen. Nina komt enkele dagen later toch nog aan en wil het Eliza moeilijk maken door haar dagboek te lezen. Nina is namelijk niet zo gecharmeerd van Eliza en is bang dat ze haar plek als beste vriendin van Emma in wilt nemen. In Spanje lopen ze ene Timo tegen het lijf die ene Charlotte zoekt en meent die bij Emma gezien te hebben. Als dan Eliza er alles aan doet om Timo te ontlopen lijkt de verwarring compleet.

Als je zo leest waar het verhaal over gaat lijkt het wel een soap en dat is het ook bijna, al is het er wel een met de nodige spanning en met een wel heel bijzondere ontknoping. Het verhaal heeft alle ingrediënten om in de smaak te vallen bij het lezerspubliek. De problemen waar de jongeren tegenaan lopen (lastige ouders, drankspelletjes, pesten via internet, overspelige vriendjes, vriendschap, onzekerheid ) komen allemaal langs. Hierdoor zal er herkenning zijn en dat maak het lezen uiteraard leuker .

Wederom is er gekozen voor korte hoofdstukken en het wisselen van perspectief waarbij de naam van degene die aan het woord is boven het hoofdstuk staat. Een gouden format wat bij de lezers aanspreekt en je een goed overzicht krijgt van wie de personages zijn. Doordat er op verschillende manieren door verschillende personen naar het verhaal wordt gekeken kunnen de karakters worden uitgediept. Persoonlijk vond ik wel dat de hoofdstukken soms erg kort waren en daardoor af en toe een wel heel snelle wisseling van perspectief met zich mee bracht. Als tegenargument is te zeggen dat het  hele verhaal snel gaat dus qua tempo past het dan weer wel bij het verhaal.

Een verhaal waar je meteen in zit. Het gaat van start met een lijk dat gevonden wordt en vanaf dat moment zit je op het randje van je stoel omdat je wilt weten wie het is… en als je het denkt te weten is het toch iemand anders.

Zo weet de schrijfster je mooi op het verkeerde been te zetten en de spanning er goed in te houden.

 

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

2 Comments

  1. Pingback: Februari lekker leesweer… | conniesboekkies

  2. Pingback: Het beste van 2018: kinderboeken, jeugboeken, jeugdthrillers | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s