“het groot complimentenboek” Frank van Marwijk & Hans Poortvliet

Complimentenboek-2017_48bd1b8e0f141e96990c2ff37f60f4bb9789461260376/2017

Frank van Marwijk & Hans Poortvliet, uitgeverij Haystack

Achterflap/ inhoud : Complimenten zijn altijd welkom, maar waarom zijn we er dan zo zuinig mee? Ontdek hou je thuis en op het werk mensen kunt waarderen met originele, oprechte complimenten.  Hoe geef je een goed compliment? Welke valkuilen moet je vermijden bij het geven van complimenten? Hoe neem je complimenten in ontvangst? Geen vraag blijft onbeantwoord in dit veelzijdige boek. Ontdek de kracht van waardering en maak van complimenteren je tweede natuur.

Lichaamstaaldeskundige Frank van Marwijk en waarderingsexpert Hans Poortvliet schreven samen een uniek en prachtig vormgegeven boek over de meest onderschatte aspecten van de menselijke psychologie.

Frank van Marwijk is directeur en oprichter van Bodycom Lichaamscommunicatie,  een trainings- en adviesbureau op het gebied van lichaamstaal en non-verbale communicatie.  Hij is onderzoeker, publicist, coach en met regelmaat in het nieuws als het gaat om lichaamstaal en persoonlijke communicatie.

Hans Poortvliet is ruim vijfentwintig jaar actief in het bedrijfsleven. Naast de organisatie van verschillende congressen, presentaties en workshops op het  gebied van waarderingsmanagement is hij ook de initiator van de Nationale Complimentendag.  Sinds 2001 vindt deze jaarlijks op 1 maart plaats in Nederland.  Een initiatief dat inmiddels in België en Noorwegen is overgenomen.

Het groot complimentenboek verscheen voor het eerst in 2012 . Vorig jaar verscheen een nieuwe herziene druk. Het is een boek wat er uit springt. Een mooi formaat, 287 pagina’s en een vrolijke vormgeving. De titel spreekt aan en als je er doorheen bladert springen de vrolijke kleuren al  op je af.  Teksten worden afgewisseld met foto’s, verschillende lettertypes en in aparte kaders vind je de  ‘mooiste complimenten’ van allerlei mensen, leuke weetjes en quotes.  Hierdoor maak je op een grappige manier kennis met de materie die wel degelijk wetenschappelijk is onderbouwd maar op geen een moment saaie kost wordt en je in sneltreinvaart door het boek wordt genomen.

Terwijl je het boek leest merk je dat je  eigenlijk wel weet dat iemand graag een compliment krijgt en dat ieder mens behoefte heeft aan waardering en erkenning. Op een prettige en luchtige manier krijg je uitleg over het waarom iemand daar behoefte aan heeft en hoe je in de behoefte kan voorzien. Het kost immers niets dus waarom zou  je het laten? Het is misschien even omdenken. Niet iedereen is in een complimentencultuur opgegroeid of weet er mee om te gaan.

Daarom lees je over de juiste timing, de juiste complimenten, de foute complimenten en de uitgestelde complimenten.  Ook lees je dat het ziekteverzuim in een bedrijf minder is als men er meer  persoonlijke complimenten  krijgen en ook over hoe je een compliment in ontvangst moet nemen. Kortom van A tot Z wordt je bijgepraat over een onderwerp wat zo gewoon lijkt maar toch niet altijd uit de verf komt.

Dus vanaf nu elke dag een compliment geven zodat we de Nationale Complimentendag niet meer nodig hebben. Een compliment maakt een mens vrolijk en vrolijke mensen om je heen wie wil dat nu niet?

 

Met dank aan uitgeverij Haystack voor het recensie exemplaar. De afbeelding van de cover en de informatie over de schrijvers komen van de uitgeverij.

8 Comments

  1. Pingback: Februari lekker leesweer… | conniesboekkies

  2. Pingback: Het beste van 2018: Biografie/geschiedenis/ Mens&Maatschappij/ gezondheid | conniesboekkies

  3. Pingback: ” Doe niet zo moeilijk, de kunst van het relativeren” Frank van Marwijk | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s