“Hart van glas ” Miranda Peters

Martini Tower Groningen 9789492585134/2018

Miranda Peters, Dutch Venture Publishing

Miranda Peters schreef op tienjarige leeftijd al verhalen. Jaren later kwam ze in aanraking met het YA fantasy- genre en besloot ze ook een boek te willen schrijven. In 2015 begon ze aan de GAIA Trilogie, waarvan Hart van Glas het eerste deel is.

Inhoud: Hester is nog maar zeven jaar oud als de auto waarin ze met haar familie verongelukt. Ze weet haar moeder en zusje te redden maar haar vader overleefd het niet. Hij sterft voor haar ogen. Hester geeft zichzelf hiervan de schuld en het is merkwaardig waarom ze zelf geen schrammetje heeft opgelopen.  Bijna tien jaar later lijkt ze een gewoon meisje voor de buitenwereld. Alleen haar moeder, zusje en beste vriendin weten haar geheim, dat ze bovennatuurlijke krachten bezit. Voor de buitenwacht is ze het leuke populaire meisje en dat wil ze graag  zo houden.  Als ze  Siem ontmoet en ze hopeloos verliefd wordt voor het eerst in haar leven staat haar wereld op zijn kop. Hester beleeft dingen die ze nooit had kunnen dromen. Maar wat is droom en wat is werkelijkheid?

Een stoere meid staart mij aan vanaf de cover. Mooie warme tinten en een titel waar je alle kanten mee op kan gaan. Het boek begint met een spannende en emotionele proloog waarin je als lezer het ongeluk van Hester en haar gezin meemaakt.  Dat dit ongeluk een behoorlijke impact op het zevenjarige meisje heeft en iets is wat ze de rest van het verhaal met zich meedraagt is niet vreemd.

Na de proloog zijn we tien jaar verder en volgen we Hester in haar dagelijkse (school-) leven met de gewone problematiek van iemand van haar leeftijd maar ook van alles wat haar bijzonder maakt. Haar angsten en onzekerheid die haar toch sterker weten te maken. Daarnaast is het een verhaal over verliefdheid, houden van, vertrouwen en onmacht. Kortom heel heftige emoties in een spannend en origineel verhaal. Hester heeft levensechte dromen die verweven zijn met haar dagelijks leven en als je daar nog eens haar bovennatuurlijke krachten bij telt die de nodige impact op haar leven en haar omgang met Siem hebben heb je een spannend en origineel verhaal.  Hester en Siem hebben de hoofdrollen in het verhaal maar andere “bijfiguren” blijken ook een grote rol te spelen. Deze komen misschien nog niet zo goed uit de verf maar een eerste deel is vaak een aanloop naar de rest van een trilogie dus wie weet volgt dat in deel twee. Persoonlijk vind ik dat je een trilogie pas goed kunt beoordelen als je het geheel gelezen hebt maar aan de andere kant moet het eerste deel wel genoeg triggeren om door te willen lezen.

Dit  YA fantasy verhaal is geen standaard cliché verhaal. Het leest lekker vlot weg en past goed bij de doelgroep.  Het wordt ook nog eens “afgesloten” met een behoorlijk trieste en onbevredigende cliffhanger dus met die trigger om door te willen lezen zit het wel goed.

 

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.  Voor elk verkocht exemplaar doneert de uitgever  € 0,10 cent aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

Martini Tower Groningen Deze recensie was de aftrap van de blogtour die gehouden wordt rond de uitgave van deze titel. Vanaf zondag 4 februari tot woensdag 21 februari vind je op de onderstaande blogs een artikel rond deze titel.

Volg hier de blogtour voor Hart van glas

 

5 Comments

  1. Pingback: Januari, prima leesweer geweest… | conniesboekkies

  2. Pingback: Februari lekker leesweer… | conniesboekkies

  3. Pingback: “Hart van vuur ” Miranda Peters | conniesboekkies

  4. Pingback: Het beste van 2018: top drie young adult | conniesboekkies

  5. Pingback: “hart van smaragd” Miranda Peters | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s