“herinneringen aan de onvergetelijke Roald Dahl” Maran Olthoff, gastrecensie door Veronique Janssen

dahl9789461538901/2017

Maran Olthoff, uitgeverij Aspekt.

Na mijn recensie over dit boekje wilde Veronique het ook graag lezen. Net als ik is ze een liefhebber van Roald Dahl en schreef hier al eerder een gastblog over.  Hieronder haar recensie over dit boekje van Maran Olthoff.

Maran Olhtoff ( 1942) werkte vanaf 1974 als redacteur bij uitgeverij de Fontein. Ze heeft de producite van alle jeugboeken van Roald Dahl begeleid. Ze had regelmatig contact met de schrijver over zijn boeken en over persoonlijke zaken. Als Roald Dahl op bezoek kwam in Nederland , voor bijvoorbeeld een Zilveren Griffel , was zij degene die de reis, het verblijf en de bezoeken aan de boekhandels regelde. Het is inmiddels honderd jaar geleden dat Roald Dahl werd geboren. In 2016 was het zelfs het Roald Dahl jaar. Maran Olthoff had de behoefte om haar herinneringen aan deze grote schrijver op te schrijven en met ons, de Dahl-lezers te delen.

Recensie Veronique:

De cover valt me direct op. Het is een hele vriendelijke foto van Roald Dahl en het geeft je een fijn gevoel. Het boekje is klein, maar fijn.

De mooie herinneringen ontvouwen zich op elke pagina en je krijgt een uniek kijkje in het leven van Maran Olthoff en in het leven van Roald Dahl. Je leert de man achter de bekende kinderboeken kennen.

Misschien is Maran niet de beste schrijfster, maar dat is helemaal niet belangrijk in dit boek. Je voelt Marans liefde voor Roald Dahl. En dat komt heel goed over. Het is heel liefdevol geschreven.  De hoofdstukken zijn kort en bondig.

De persoonlijke foto’s in het boek geven het verhaal warmte en karakter. De illustraties zijn erg leuk en passen perfect bij dit boek. De combinatie van de momenten en het beeldmateriaal is heel goed gevonden.

Liefs,  Veronique

Meer lezen van Veronique?  Neem een kijkje op haar blog Veronique’s boekenhoekje

 

1 Comment

  1. Pingback: Recensie: Herinneringen aan de onvergetelijke Roald Dahl - Maran Olthoff - Veronique's Boekenhoekje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s