“niet met opzet” Sacha Voogd

niet met opzet.jpg9789463382564/2017

Sacha Voogd, uitgeverij Aspekt

Sacha Voogd werd geboren in Naarden en bracht een deel van haar jeugd door in Latijns Amerika. De liefde voor dat continent komt vaak terug in haar verhalen,. Sinds haar 21e woont ze in Hilversum. Ze studeerde Nederlandse taal en cultuur en volgde de opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. In 2014 verscheen haar debuut, een verhalenbundel “ Salsa in de polder”. Eind 2017 verscheen haar roman “niet met opzet”.

Jurre leidt een prettig en onbezorgd leven in Brazilië waar hij restauranthouder is. Tijdens een bezoek aan zijn moeder in Nederland ontmoet hij de jongere Marente, een fotografe. Ze worden verliefd en Jurre wil niets liever dat ze met hem mee gaat naar Brazilië. Als hij voor het eerst met haar mee gaat om haar ouders te ontmoeten ziet hij een foto die hem terugbrengt naar een gruwelijke gebeurtenis in het verleden. Hij moet dit aan Marente vertellen maar kan het juiste moment niet vinden. Hij weet dat hoe langer hij wacht hoe meer impact het zal hebben op hun relatie.  Hij blijft afwegen of hij het wel of niet moet vertellen en de gewichten in de weegschaal slaan steeds verder door.

“Niet met opzet’ was mijn kennismaking met het werk van Sacha Voogd. Het verhaal is verdeeld in drie delen en de vertelling komt uit het perpectief voort van van Marente en Jurre. Beiden vertellen vanuit hun hart de gebeurtenissen en daardoor leer je deze karakters goed kennen. De emoties worden hierdoor heel goed weergegeven en mede door de korte en bondige zinnen, eenvoudig taalgebruik en prettige vertelwijze weet het verhaal je te raken.

Je leest over gewone mensen die door toeval (of noodlot) elkaar ontmoeten en hun verleden blijkt dan meer met elkaar verbonden dan dat ze van te voren konden denken. Als lezer blijf je in de spanning zitten of dit verleden hun relatie zal verstevigen of in zal halen. Een verhaal over liefde, vertrouwen en eerlijkheid. Een mooi verhaal wat de lezer raakt.

2 Comments

  1. Pingback: Januari, prima leesweer geweest… | conniesboekkies

  2. Pingback: Het beste van 2018: top drie romans, verhalen en gedichten | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s