“Podkin Eenoor, het geschenk van Donkerhol” Kieran Larwood

podkin_eenoor_2_voorplat_lowres_400.jpg9789025767204/2017

Kieran Larwood, vertaling Sofia Engelsman, uitgeverij Gottmer

Podkin Eenoor is een fantasy verhaal over een dapper konijn, een echte held. Alle konijnen weten wie hij is en kennen ze de verhalen over zijn stoere avonturen. Hij is een echte mythe. De verhalen zijn hun eigen leven gaan leiden.

In het eerste deel komt op Midwinternacht een oude bard ana bij de konijnenburcht van Doornwoud. Hij wil de konijnen daar het echte verhaal over Podkin Eenoor vertellen. De konijnen hangen aan zijn lippen en de bard begint zijn verhaal. Een verhaal vol spanning en avontuur.  Op Boekenbijlage kan jij mijn recensie over deel 1 nog een keer lezen.  Ik vond het een mooi verhaal wat zich liet lezen als magisch sprookje en ik was maar wat verheugd toen het tweede deel verscheen.

In het tweede deel  vertelt de bard het vervolg van de legende over Podkin Eenoor aan zijn nieuwe leerling Roe. Samen zijn ze op weg naar een festival om een nieuwe leermeester voor Roe te zoeken maar onder weg is er alle tijd voor de verhalen.  De legende gaat verder: Podkin ontdekt zijn talent voor maanschrijden, mega sprongen maken met behulp van zijn magische wapen van de ene schaduw naar de andere. De missie om de Twaalf Geschenken uit handen te houden van de bloeddorstige Goroms gaat verder.

Het boek heeft dezelfde vormgeving als de vorige en dat is ook logisch wat een goede formule moet je niet veranderen.  Een mooie cover met warme aarde tinten, een afbeelding uit het verhaal wat je later na het lezen kunt plaatsen. Ook nu weer illustraties van David Wyatt, die ook werk van J.R.R. Tolkien en Terry Pratchett illustreerde.

Deel twee gaat verder waar deel een stopte. Je valt zo weer in het verhaal omdat de Bard aan het woord is en ook zijn leerling Roe vraagt een verhaal te vertellen waarin je een reminder krijgt van het eerste deel.  Wel kan ik aanraden gewoon eerst het eerste deel te gaan lezen omdat het gewoon een heel leuk en spannend boek is en het zeker geen straf is het te lezen. Verder ben ik blij dat het, net als in het vorige deel, ook weer lekker spannend is en er nieuwe gebeurtenissen zijn waardoor je als lezer geboeid blijft. Je kan het immers wel eens anders treffen bij een trilogie, zeker als het eerste deel al zo bijzonder is.  Wat mij betreft op naar het derde ( en helaas laatste ) deel !

 

Met dank aan uitgeverij Gottmer voor het recensie exemplaar.  De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Tbr- pile update, gelezen in december | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s