” de Geestenwereld, corruptie trilogie deel 1 ” Ian Laverman

laverman 9789463080859/2017

Ian Laverman, uitgeverij Zilverbron

Ian Laverman is afgestudeerd van de opleiding Sport&Bewegen aan het ROC Leiden maar was al vanaf zijn elfde kleine verhalen gaan schrijven. Nadat hij zijn eerste fantasy boek gelezen had wilde hij zelf ook een boek uitbrengen. Inmiddels is zijn eerste trilogie “de kronieken van de magie “ verschenen en is dit boek “de Geestenwereld” het eerste deel uit   “de corruptie trilogie’”

Het verhaal gaat van start bij Marko Mo.  Hij ontwaakt uit zijn meditatie doordat hij kreten om hulp door het bos hoort galmen. Op zoek naar deze stemmen komt hij bij de Geestenwereld. De Geestenwereld blijkt ziek te zijn. Het is overgenomen door een paarse substantie, de corruptie. De corruptie verspreidt zich snel en neemt alles over wat op zijn pad komt. Mo is geestengids in opleiding en hoort de wereld te beschermen maar deze taak is hem nog te zwaar. Zijn mentor lijkt spoorloos verdwenen en het voelt of het lot van de wereld alleen op zijn schouders rust. Hij moet  de oorzaak van de corruptie vinden en stoppen. Hij roept de hulp in van oude vrienden en samen gaan zij deze strijd aan.

De eerste trilogie heb ik helaas nog niet gelezen maar die staan zeker nog op mijn nog-te-lezen-lijst. Vanwege de mooie covers vragen ze er nu eenmaal om om gelezen te worden.  Gelukkig is de sfeer van deze trilogie, qua cover dan, in dezelfde stijl. De mooie paars/rode kleur koppel je al lezen aan de corruptie die alles overneemt in een slijmerig goed.  En al lezend kon ik niet wachten tot de draak zijn entree zou maken.

Ik moest wel even wennen aan de naam corruptie , die gegeven is aan die vloek (of ziekte of wat dan ook) die alles besmet. Ik zie het als een soort virus of vervuiling die iedereen net zo slecht maakt als dat het zelf is en zou een andere naam misschien beter op zijn plaats vinden.  Nu bekent corruptie letterlijk :  “ een politiek , sociaal of economisch verschijnsel waarbij iemand in een machtspositie deze misbruikt ten gunste van zichzelf of een ander” en zelf plaats ik het al snel in een politiek spel anno nu en niet in een fantasy wereld maar als je langer over de betekenis nadenkt zou het toch de lading wel dekken.

Het is niet nodig om de eerste trilogie gelezen te hebben omdat het een zelfstandige serie blijkt te zijn. Vanaf de eerste pagina zat ik meteen in het verhaal. Het moet even op gang komen. Marko ontwaakt en gaat op pad verwonderd over wat hij ziet. De actie komt als hij ten strijde trekt met zijn vrienden, die onderling niet allemaal goed overweg kunnen, wat een leuke extra insteek in het verhaal geeft. Vanaf dat moment is het een rollercoaster waar je in terecht komt met gevechten tussen de vrienden aan de ene kant en de door corruptie besmette geesten aan de andere kant. Een lange strijd die bijna uitzichtloos lijkt.  En helaas, op het hoogtepunt, met een enorme cliffhanger moet je het boek dicht gooien en verder lezen in het vervolg. Dat is dan wel weer het nadeel bij een trilogie. Maar het eerste deel was spannend en bijzonder genoeg om mij nieuwsgierig te maken om het vervolg zeker te gaan lezen. Ik hoop dat daar de cliffhanger een flink staartje krijgt en het snelle tempo uit het eerste deel ook kan worden bijgehouden.

 

Met dank aan Ian Laverman voor het toezenden van het recensie exemplaar. De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

 

 

3 Comments

  1. Pingback: Januari, prima leesweer geweest… | conniesboekkies

  2. Pingback: ” de heer van het woud, de kronieken van magie deel 1 ” Ian Laverman | conniesboekkies

  3. Pingback: Het beste van 2018: horror, fantasy, science-fiction | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s