” In de achteruitkijkspiegel” Anthonie Holslag

Photo Collage Maker_IIbNIU

Vanmorgen trof ik een bericht aan op sociale media over de gratis te lezen bundel“in de achteruitkijkspiegel” en dat je zo een leuke kennismaking hebt met deze schrijver en zijn werk. Nu hoefde ik niet langer kennis te maken omdat ik al met plezier zijn verhalen lees maar ik kon het niet nalaten om dit meteen te gaan lezen.

De bundel bestaat uit vijf verhalen en twee hoofdstukken van zijn novelle de kerstboom.

In “de kerstboom”volgen we een gezin gedurende de seizoenen van hun leven, bezien door de ogen van de kunstkerstboom.  De  lotgevallen van Richard, Sylvia en David worden met veel gevoel, compassie en humor beschreven. Ruzies, liefdes en drama passeren elke kerstmis de revue. Het is niet alleen een modern kerstverhaal maar ook een roman over het leven. Een verhaal over kerst maar voor alle seizoenen.

Het eerste verhaal heet ” Isabelle“, deze is nog niet eerder gepubliceerd en geïnspireerd op een gedicht van Edgar Allen Poe. Ik heb het met plezier gelezen en was blij dat er in deze kleine verzameling verhalen een verhaal zat wat ik nog niet kende.  Het is niet alleen geïnspireerd op een gedicht van Poe maar ik meende toch ook dezelfde duistere en beklemmende spanning te proeven. Een top verhaal !

Daarna volgt ‘de schrijversstoel“, al twee keer eerder verschenen inde de verhalenbundel “een blijvend souvenir” en in het tijdschrift ” Fantastische Vertellingen”. Maar voor mij nog nieuw en wederom kon ik onderduiken in een gruwelijk verhaal. Ook het derde verhaal, “vergevingsgezindheid”, verscheen eerder in bovenstaand tijdschrift.

De laatste twee verhalen “in de achteruitkijkspiegel” ( uit de bundel Zwarte muren), en “moordplekken” ( uit een bloedovergoten dageraad ) zijn ook zeker de moeite waard. Beide bundels heb ik in één zucht uitgelezen om vervolgens geregeld over mijn schouder heen te turen. De verhalen zijn macaber en beklemmend, een vleugje horror maar het is juist het realistische waardoor het eng wordt.

Voor iedereen die zijn werk niet kent een echte aanrader !  ( en voor wie zijn werk wel kent een heerlijk feestje van herkenning !) Dus klik hier en huiver !

 

 

 

 

2 Comments

  1. Pingback: Januari, prima leesweer geweest… | conniesboekkies

  2. Pingback: Het beste van 2018: horror, fantasy, science-fiction | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s