“herinneringen aan de onvergetelijke Roald Dahl ” Maran Olthoff

dahl 9789461538901/2017

Maran Olthoff, uigeverij Aspekt

Maran Olhtoff ( 1942) werkte vanaf 1974 als redacteur bij uitgeverij de Fontein. Ze heeft de producite van alle jeugboeken van Roald Dahl begeleid. Ze had regelmatig contact met de schrijver over zijn boeken en over persoonlijke zaken. Als Roald Dahl op bezoek kwam in Nederland , voor bijvoorbeeld een Zilveren Griffel , was zij degene die de reis, het verblijf en de bezoeken aan de boekhandels regelde. Het is inmiddels honderd jaar geleden dat Roald Dahl werd geboren. In 2016 was het zelfs het Roald Dahl jaar. Maran Olthoff had de behoefte om haar herinneringen aan deze grote schrijver op te schrijven en met ons, de Dahl-lezers te delen.

Zelf ben ik een groot liefhebber van de verhalen van Roald Dahl. Op mijn blog heb ik ook de nodige aandacht aan zijn boeken en het Roald Dahl jaar besteedt. Toen ik dit boekje zag was mijn nieuwsgierigheid meteen gewekt.

Maran Olthoff  vertelt over haar komst bij uitgeverij de Fontein, over de groei van de uitgeverij en de populariteit van Roald Dahl. Ze schrijft over haar ontmoetingen met deze bijzondere man en de verhalen die hij vertelde. Over zijn bezoeken aan Nederland en haar bezoeken aan Gipsy House, waar Dahl woonde.  Tal van anekdotes met de nodige foto’s prijken in dit boek. Voor de fans van Roald Dahl erg leuk om te lezen, zeker dat zo een bijzondere schrijver ook  maar een gewone man was.

Er is gekozen om deze herinneringen op te schrijven in heel korte en bondige hoofdstukjes, soms maar van een halve pagina. Dat is een goede keuze geweest want Maren Olthoff is geen schrijfster die een goed in elkaar lopende roman neer wil zetten.  Dit hoeft ook niet. De hoofdstukjes staan op zich maar alles bij elkaar toch een geheel van leuke weetjes, grappige momentjes en zeker voor de Dahl- fans leuk om te lezen.

 

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij

 

 

 

5 Comments

  1. Pingback: Tbr- pile update, gelezen in december | conniesboekkies

  2. Pingback: “herinneringen aan de onvergetelijke Roald Dahl” Maran Olthoff, gastrecensie door Veronique Janssen | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s