The Mystery Blogger Award

the-mystery-blogger-award

Door Veronique Janssen van Veronique’s boekenhoekje werden Juul’s boekwinkeltje en ik genomineerd voor “ the mystery blogger award. Meestal doe ik niet zoveel met dit soort tags maar ik had die bij Veronique gelezen en dacht ‘waarom ook niet? ” Maar later bij het beantwoorden van de vragen dacht ik ‘o, ja daarom niet.. ‘ want ik ben zo slecht in kiezen tussen boeken en genres en dan is een simpele vraag snel een dilemma.

Allereerst zijn er naast de ‘nominatie’ ook nog wat regels :

  • Tag de bedenker van deze tag  (dat is de voor mij onbekende Okoto Enigma )
  • Benoem degene die je getagd heeft (Veronique dus )
  • Vertel drie dingen over jezelf
  • Nomineer 10-20 mensen  ( behoorlijk veel en daar denk ik nog even over na)
  • Vraag je genomineerden vijf grappige vragen

Nou de eerste twee regels dat is vast gelukt en nu dus drie dingen over mezelf: 

  1. Ik ben eigenlijk gewoon verslaafd, aan boeken, aan lezen. Ik heb een ernstige neiging om elke boekwinkel binnen te lopen en dan heel hebberig altijd wat te kopen. Heb totaal geen zelfbeheersing wat dat aangaat.
  2. Ik ben uitermate goed in plannen maken, en hier ook een planning voor te maken maar ik ben zeer slecht in de uitvoer ervan. Het is wonderbaarlijk dat ik op “mijn oude dag” nog een opleiding heb gedaan en wederom een vervolg-opleiding ben gestart waarbij toch wel de nodige discipline en planningen handig zijn om te volgen.
  3. Ik ben lichtelijke fobisch aangelegd. Hierdoor zal ik ten alle tijden zaken proberen te vermijden ( al ga ik niet alles uit de weg). Ik heb het niet op clowns ( understatement),  pak nooit een lift als het niet nodig is (zelfs niet naar tien hoog) en je moet hemel en aarde bewegen om mij in een vliegtuig te krijgen. Maar over het algemeen kom ik wel waar ik wezen moet en kan ik doen wat ik wil doen dus er valt redelijk mee te leven..  Ik reis wel in een goed boek mee naar een andere wereld, dan hoef ik niet met openbaar vervoer of het vliegtuig.

En hier de vragen van Veronique en mijn antwoorden:

1. Wat is je favoriete boek?

Dat is een moeilijke vraag. Het favoriete boek van dit jaar? Van de afgelopen tien jaar ? Van mijn leven?

Ik lees jaarlijks tussen de 200 en 300 boeken en er komen heel wat juweeltjes langs. Omdat ik een veellezer ben en ook allerlei genres lees is het nog moeilijker kiezen.  De bloedwetten van Sophia Drenth vond ik heel bijzonder, apart en ik kijk uit naar een volgend deel. ( No pressure Sophia )

20429759_1932763876737417_7314322938480305380_n

 

Mijn favoriete jeugdboek wat mij is bijgebleven is “ meester van de zwarte molen ‘ van Otfried Preussler, helemaal stuk gelezen en hoe leuk vond ik het dat mijn dochter deze ook met plezier gelezen heeft.  ‘ koning van Katoren’ van Jan Terlouw is ook een topper!

Welk genre lees je het liefst en waarom?

Voor iemand die zeer slecht kan kiezen is dit ook wel weer een moeizame vraag. Persoonlijk vind ik het juist leuk om de verschillende genres af te wisselen en zo een frisse blik te behouden. Als je vraagt wat ik liever niet lees dan is het zware literatuur en de wat zwaardere non-fictie, waar je bij van feit naar statistiek gaat zonder dat er een lopend verhaal in zit.

Maar dat was de vraag niet. Ik lees graag romans die wat vakgericht zijn ( ik werk in de ouderenzorg) en young adults en thrillers. Gewoon omdat die negen van de tien keer lekker weg lezen en ik zo het boek in één keer uit kan lezen.

Wat zou je nog willen bereiken met je blog?

Ik ben begonnen met recensies voor Boekenbijlage, wat ik nog steeds doe. Het starten van mijn blog was vooral voor de boeken die ik niet voor deze site las, oudere titels en ander boekennieuws. Door drukte privé, werk en studie is het andere boekennieuws op het moment wat op de achtergrond geraakt en dat zou ik wel weer op willen pakken. Momenteel zijn het vooral recensies die ik op mijn blog plaats. Ook zou ik mijn blog compleet willen restylen maar daar ik zelf een computerleek ben en er op het moment de tijd niet voor heb/ neem zal dat nog wel toekomstmuziek blijven. Misschien na mijn studie…

Welke cover van een boek vind je het allermooiste? En waarom?

Een cover is mooi als het zo aanspreekt dat je een boek op wilt pakken en gelukkig heb ik er veel voorbij zien komen. Ik heb nu niet de mogelijkheid om mijn hele boekenkast door te spitten maar van de afgelopen periode vind ik de covers van Bloedwetten (daar zijn ze weer) en de covers van de Maalstroom -serie van Jasper Polane voor mij degene die het eerst in gedachten schieten.

Ben je lid van een bibliotheek? 

Ja, zolang ik mij kan herinneren ben ik lid van de bibliotheek, ik denk vanaf groep 6 (toen klas 4 ) van de lagere school. Ik heb wel eens overwogen mijn lidmaatschap te stoppen maar toen mijn dochter het lezen had ontdekt had ze niet genoeg aan haar eigen pasje of we zouden dagelijks naar de bibliotheek moeten gaan. Vandaar dat ik nog steeds lid ben. Ik kom er het laatste jaar heel weinig, gewoon omdat mijn boekenberg thuis nog heel hoog is. Het afgelopen jaar alleen voor achtergrond informatie voor mijn studie of een nieuwe titel die ik zelf niet heb maar waar ik andere bloggers veel over hoor. Of voor het bezoeken van een lezing (die er voor mij wel meer mogen zijn). Ik blijf gewoon lid ook om de plaatselijke bibliotheek te steunen, doe af en toe mee met het biebpanel op internet en het lidmaatschap is nog geen 50 euro per jaar en de investering dus wel waard. Als je drie boeken per jaar leent heb je het er al uit.

Bij deze dus mijn antwoorden Veronique, dank voor de nominatie. Helaas heb ik geen idee wie ik moet taggen. Even op wat bloggen gespeurd en ik merk dat een aantal de tag al gehad hebben en daar ik er zelf ook bijna geen gehoor aan geef ( vorig jaar was ik ook al eerder genomineerd) denk ik dat ik voor deze keer de regels maar aan mijn laars lap en niemand verder nomineer. Maar…. mocht je als blogger denken dat is leuk ? Voel je vrij om de nominatie te aanvaarden en beantwoord naast de drie feitjes gewoon dezelfde vijf vragen die ik heb beantwoord. Tag mij in je post dan zal ik het met plezier lezen !

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments

  1. Pingback: The Mystery Blogger Award deel 2 | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s