“de ontmaskering” diverse auteurs

de-ontmaskering9789492507068/2017

Tamara Haagmans, Lily Frank, Kate Paris , uitgeverij Tinteling Romance

“De ontmaskering”  is een bundel met drie verhalen van drie verschillende auteurs. Het zijn verhalen met een vleugje humor en romantiek en vrouwenliefde. Nu klinkt vrouwenliefde wat oubollig en beladen maar dat zijn de verhalen zeker niet.  Het zijn drie verschillende schrijfstijlen maar wel met hetzelfde thema: het zoeken naar echte liefde.

Het eerste verhaal  “dit is liefde’  is van Tamara Haagman. De  hoofdpersoon Lisa wint een parachutesprong en denkt het vliegtuig in te stappen met een knappe man als instructeur. Even is ze van slag als blijkt dat ze met Jonne, een andere instructrice, moet gaan springen. Hoewel ze het springen heel eng vindt waagt ze de sprong en weer op de grond zal Jonne nog meer sprongen met Lisa willen wagen. Of Lisa hier op in gaat kan je zelf gaan lezen in dit verhaal. Het leest lekker weg en heeft een goede dosering qua humor, snelheid en erotiek. Een leuke start van een luchtige bundel. Na het lezen van de hele bundel voor mij ook het beste verhaal van de drie.

Vervolgens is daar het verhaal van Lily Frank met de titel “foutief verliefd”. Hier is de hoofdrol weggelegd voor Pandora. Zij is leadzangeres van een band en ziet tijdens een groot muziekfestival vlak voor haar optreden haar droomvrouw. Bandlid Olaf is haar echter voor en schaakt Dore.  Pandora trekt alles uit de kast om Dore voor zich te winnen maar haar onzekerheid speelt haar geregeld parten.

Misschien omdat het eerste verhaal voor mij een goede inkopper was moest ik even schakelen naar dit verhaal. Na een paar pagina’s zat ik er echter middenin en las ik het ook zo  uit. Een prettig tempo en doordat de hoofdpersonage de nodige onzekerheid heeft maakt dit een zeer realistisch karakter.  Hierdoor wordt het verhaal voor mij wat prettiger te lezen.

De bundel wordt afgesloten met ” de ontmaskering’” van Kate Paris. Hierin is het Maud die haar leven in ziet storten als ze haar partner Victor betrapt met zijn personal assistent. Ze vindt haar troost bij de Pimpernel. Victor wil opnieuw beginnen met Maud maar Maud is veranderd door haar uitstapje met Pimpernel.  Hoewel het verhaal goed verteld wordt heb ik mij een beetje zitten ergeren aan de naam Pimpernel. Deze naam wordt ook niet consequent gebruikt  geregeld afgekort wordt naar Pim, wat mijn ergernis compleet maakte. Misschien niet relevant voor het verhaal maar voor mij persoonlijk leidde het wat af van het verhaal. Jammer want dat ontnam mij wat leesplezier.

De titel van de bundel is ook ‘de ontmaskering’ het zou kunnen slaan op de liefde die de dames voelen en waarbij hun eigen masker af gaat omdat ze zichzelf zoeken en vinden. Voor mij was het een leuke kennismaking met deze auteurs. Stuk voor stuk leuke verhalen voor een paar uurtjes ontspannen leesplezier.

 

 

 

2 Comments

  1. Pingback: Tbr- pile update, gelezen in december | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s