“het meisje in het bos” Kate Hamer

meisje in bos9789022582190/2017

Kate Hamer, vertaling Mariëtte van Gelder, uitgeverij Boekerij

Kate Hamer kreeg voor haar debuut  “het meisje in de rode jas” goede kritieken en ze werd gezien als een nieuwe stem in de thrillerwereld. Ik heb haar debuut niet gelezen maar was wel nieuwsgierig naar deze titel vooral na het lezen van de achterflap.

De achterflap/inhoud laat weten dat het verhaal gaat over Ruby die op haar dertiende verjaardag er achter komt dat het echtpaar wat haar opvoedt niet haar echte ouders blijken te zijn. Dit is voor haar fijn te horen omdat zij zich als een vreemde voelt bij deze mensen en nu blijkt dat haar echte ouders ergens anders zouden kunnen zijn wil ze niets liever dan deze opsporen. Ze loopt weg, het bos in en ontmoet een stel andere kinderen. Ze lijken alleen in het bos te wonen en ze sluit zich bij hen aan. Of dit verstandig is en of ze dan wel veilig is zal later blijken.

De achterflap maakt je dus nieuwsgierig maar eigenlijk geeft het niets weg over de inhoud dus de lezer laat zich verrassen. Of dit een positieve of negatieve verrassing zal zijn is een persoonlijke beleving. Bij mij zat het er een beetje tussen in. Hoewel ik het   verhaal zeker kon waarderen was het niet de thriller die ik voor ogen had.  Er is wel een zekere spanning in  het verhaal maar niet ‘ thriller-opbouwend-spannend’.  Ik vond het meer een roman met wat paranormale invloeden.

De schrijfstijl is zeer beeldend en het leest redelijk vlot weg maar door het wisselen in tijd ( de tijd dat Ruby 13 is geworden dus het heden en  de periode van ongeveer 14 jaar terug) duurde het even voordat alles een plaats kreeg in het verhaal en ik er echt in zat. Die aanloop duurde voor mij net even te lang waardoor ik de neiging kreeg het boek weg te leggen. Gelukkig heb ik dat niet gedaan want  later gaat het verhaal voor zich spreken en heeft het bijzondere wendingen.

Voor iemand die een echte thriller zoeken zou ik het niet aanraden maar het is zeker de moeite waard als je met een ander idee het boek in stapt.

Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het recensie exemplaar. De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

1 Comment

  1. Pingback: Gelezen in november | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s