“Bella Italia” Susanne Vermeer, gastrecensie van Veronique Janssen

bella_italia-29789400500969 /2015

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In 2002 debuteerde hij met zijn eerste thriller onder zijn eigen naam. Na vier titels ontstond het idee om daarnaast andere boeken onder pseudoniem uit te brengen.

All-inclusive( 2006) was het eerste boek op naam van Suzanne Vermeer en werd meteen een bestseller. De reisbranche en het toerisme als uitgangspunt voor de vakantiethrillers die zouden volgen zijn typische voor de boeken van Vermeer. Inmiddels zijn er al vele titels verschenen. Bella Italia verscheen voor het eerst in 2015 en inmiddels in een goedkoper heruitgave te verkrijgen.

Inhoud: Hans en Petra gaan met hun elfjarige zoon Niels kamperen aan het Gardameer in Italië. Niels maakt al snel vrienden en vermaakt zich prima tot hij op een avond niet op tijd terug is bij zijn ouders. Hans gaat op zoek en vindt het lichaam van een jongen en Niels zit er vlakbij in shock. Omdat de vermoedelijke dader in zijn vlucht lijkt te zijn verdronken in het Gardameer wordt de zaak snel door de politie afgerond. Thuisgekomen, gaat Niels in therapie, omdat hij nog steeds niet over de gebeurtenis kan praten. Als er dan weer een moord in dat gebied wordt gepleegd en Niels zich dingen gaat herinneren worden ze gevraagd terug te gaan naar Italië voor het politieonderzoek.

Bella Italia heeft korte hoofdstukken en er zit een flinke vaart in het boek. Echter, soms gaat voor je gevoel de tijd te snel. Hierdoor is de geloofwaardigheid soms ver te zoeken.

De schrijfstijl is eenvoudig en vlot. Er is een sluimerende spanning in het verhaal. Je hebt het idee dat er iets groots staat te gebeuren. Je weet alleen niet wat. Het boek leest als een trein en de gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Dit versterkt het sluimerende spanningsgevoel. Je voelt de pijn en machteloosheid van de ouders van Niels. Suzanne Vermeer speelt goed in op je gevoel en je hebt echt te doen met Niels. Het liefst wil je hem helpen!

Het is een spannend verhaal met een eenvoudig, maar goed doordacht plot. Het is een verhaal dat lekker weg leest en is vermakelijk. Bella Italia is een typisch verhaal van Suzanne Vermeer.

Veronique Janssen

De afbeelding en de informatie over Susanne Vermeer komt van de site van de schrijver. Lees meer van Veronique op Veronique’s boekenhoekje.

 

2 Comments

  1. Pingback: Recensie: Bella Italia – Suzanne Vermeer – Veronique's Boekenhoekje

  2. Pingback: Overzicht berichten | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s