“de wraak van Graaf Gruwel” Tosca Menten

De-wraak-van-Graaf-Gruwel-820x1260 9789000354702/2017

Tosca Menten , uitgeverij Unieboek/ Van Goor speciaal voor  Libris

Zo’n drie jaar terug las ik het debuut van Tosca Menten wat ik deze week in een nieuw jasje in de boekhandel zag liggen. Uiteraard moest ik het meenemen met een goed excuus dit leuke boek opnieuw te lezen en een soort “zoek de verschillen ” te spelen.

Het verhaal gaat over negen oude mannetjes die door middel van het “Gruwelboek van Graaf Gorstiaan Gruwel: Honderd-en-een manieren om de wereld voorgoed te ontdoen van  kinderen” wraak willen nemen op de jeugd vanwege hun slechte jeugd. Alle ingrediënten voor een heerlijk gruwelijk boek… Graaf Gruwel heeft ook negen zuurtjes gemaakt die hiervoor moeten zorgen en goed geraden die negen mannetjes gaan op stap met die zuurtjes…

22219686_2017259108287893_7705264131129934012_o Het origineel is in 1999 uitgebracht met een iets langere titel ” Villa Mosterd en de wraak van Graaf Gruwel ” en de cover was van John Rabou. In de nieuwe editie zijn de illustraties van Kees de Boer. Een heel andere tekenstijl. Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar de eerste cover maar ik snap dat jongere lezers de illustraties van Kees de Boer aantrekkelijk zullen vinden.  Zelf vind ik ze wat liever dan uit de eerste editie.  De nieuwe editie is na afloop van het verhaal nog aangevuld met een waarschuwing van de schrijfster en wat krantenartikelen wat het mooi afsluit.

Het verhaal zelf is gelukkig hetzelfde gebleven. Misschien hier en daar een woordje maar de inhoud is behouden en dat is maar goed ook want het is een geweldig verhaal. Het is in de stijl van de verhalen van Roald Dahl : lekker griezelen maar zo absurd en met de nodige humor zodat je het met plezier leest !  Het is fijn dat de fans van Tosca Menten nu dit leuke boek weer kunnen lezen.

Nu dus in een mooie hardcover versie voor een lage prijs bij de Libris boekwinkel speciaal voor de kinderboekenweek.

 

2 Comments

  1. Pingback: Gelezen in oktober TBR- pile update | conniesboekkies

  2. Pingback: Kinderboeken in het zonnetje: de boeken van Tosca Menten | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s