“de gruwelijke Griezelaar ” Brady Lukassen

Coverfoto 978942239522./2017

Brady Lukassen, uitgeverij Boekscout

Brady Lukassen (1992) is van jongs af aan een enorme griezelfanaat. Het kijken naar horrorfilms is dan ook een van zijn favoriete hobby’s, net als lesgeven aan kinderen op de basisschool. Hij is werkzaam geweest als goochelaar en mentalist en heeft met de Gruwelijke Griezelaar een origineel en griezelig kinderboek geschreven.

Het boek begint met een veelbelovende boodschap, of eigenlijk waarschuwing van de schrijver:

“Voordat je dit boek gaat lezen wil ik je waarschuwen voor de mogelijke gevolgen. Dit boek is niet zomaar een boek. Als je het toch niet kan laten om toch te gaan lezen kan ik je niet tegenhouden, maar ik heb je gewaarschuwd… “

Vervolgens gaan we van start. Het eerste hoofdstuk heet “het verhaal van de schrijver” en dan volgen er nog negen hoofdstukken. Elk hoofdstuk heeft als titel “het verhaal van.. “ gevolgd door de naam van de persoon over wie het gaat. Alleen de laatste titel heet.. “het verhaal van ..” en deze  is zonder naam en heeft lege bladzijden.

Op wonderlijke wijze komt het boek “ de Gruwelijke Griezelaar” terecht bij de hoofdpersoon van het betreffende hoofdstuk. De eerste persoon die het boek treft ( Gerco) heeft een heel leeg boek maar de tweede persoon (Bas) heeft een boek met één geschreven hoofdstuk er in en leest het verhaal van Gerco voor zijn hoofdstuk wordt geschreven. En zo wordt het boek langzaam voller. De personages krijgen allemaal met gruwelijke griezels te maken. Van vampier tot weerwolf. Van gootsteengedrochten tot enge, griezelige poppen. Bij het een na laatste hoofdstuk komt Elwin erachter dat de schrijver Brady Lukassen is vermist en dat ook de andere personages uit het boek zijn verdwenen, zou het dan voor hem ook al te laat zijn?

Wat een heerlijk boek is dit ! Het is leuk dat de schrijver zichzelf ook een rol heeft toebedeeld in het geheel net als zijn boek. Elk personage komt namelijk het door hem geschreven boek tegen. Maar is het wel door hem geschreven het lijkt er immers op dat het boek zichzelf schrijft? De verschillende griezels die voorbij komen in het boek zullen de lezers zeker aanspreken. Vooral omdat er allemaal verschillende griezels voorbij komen. Dat houd de spanning er zeker in !  Verder wordt  elk hoofdstuk  afgesloten met een mooie illustratie van Marieke van Wolven die goed past bij de tekst.

Kortom een top boek om eens flink de rillingen over de rug te laten lopen! Hoewel het griezelgehalte hoog is is het geschikt voor kinderen vanaf middenbouw basisschool, ongeveer 10 jaar. Maar dan moeten ze wel een beetje van griezelen houden …..

 

Met dank aan de schrijver voor het toezenden van het recensie exemplaar. De afbeelding van de cover komt ook van de schrijver.

1 Comment

  1. Pingback: Gelezen in oktober TBR- pile update | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s