“Fuzz het konijn, het is herfst !” M. A. T. Peskens

fuzz9789082678109/2017

M.A.T. Peskens, uitgeverij Pesamera

M.A.T. Peskens (1989) tekende in 1997 voor het eerst “ Fuzz”. Daarna bleef hij Fuzz tekenen en veranderde ook het een en ander aan zijn uiterlijk. Nu twintig jaar later verscheen het eerste prentenboek over Fuzz. Hij maakte de illustraties en verzon er zelf de verhalen bij.

Fuzz woont in Boompjeswoud. Het is daar een kleurrijke boel en Fuzz heeft een heel leuke dag met Opa Snor maar gaat ook een heel spannend avontuur beleven…

Bij het zien van het boek, mooi formaat met hard kaft en vrolijke kleuren, voel je je meteen vrolijk. Als je het boek opent zie je aan de linkerzijde tekst in een prettige , zwarte, grote letter. Heel af en toe wordt er spelenderwijs met een andere kleur  een woord geschreven. Zo staat wortel in oranje en het woordje rood in rood geschreven. Dit wordt heel summier gedaan, valt wel op en je kan er op in spelen als je met je kind de kleuren wilt benoemen.  De tekst is in goede verhouding, niet te veel maar wel alles vertellend.  Daardoor is het geschikt om het voor te lezen bij heel jonge kinderen.

Aan de rechterzijde is een pagina-groot een illustratie in vrolijke en warme  (herfst-) kleuren.De illustraties zijn vrolijk, duidelijk en herkenbaar.

Het konijntje Fuzz heeft een hoog knuffelgehalte en zal zeker aanspreken bij de jonge doelgroep. Hoewel er veel op de prenten is te zien is het wel overzichtelijk wat voor de kleine lezertjes prettig zal zijn. Ook sluiten ze goed aan bij het verhaal. De tekst en de illustraties vullen elkaar goed aan en vertellen samen een leuk verhaal.

Vooral  fans van Woezel&Pip  zullen dit verhaal zeker waarderen.  Ik ben zeer benieuwd wat voor avonturen Fuzz nog meer gaat beleven.

Nieuwsgierig geworden? Fuzz is een heel hip konijn want hij heeft een eigen website, facebookpagina en instagram account. Ook is er een heel leuke boektrailer te vinden op zijn site. Maar naast dit alles is een avontuur in een boek veel leuker en gezelliger om samen met je kind te lezen.

 

Met dank aan de facebookgroep Kinderboeken waarvoor ik dit boek mocht lezen in ruil voor een eerlijke recensie. En dank aan de schrijver voor het toesturen van het recensie exemplaar. De afbeelding van de cover komt van de site van Fuzz

 

1 Comment

  1. Pingback: Gelezen in oktober TBR- pile update | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s