” De Grijze Jager: de jacht op het schaduwdier” John Flanagan

grize jager9789025768263/2017

John Flanagan, vertaling Wybrand Scheffer, uitgeverij Gottmer

John Flanagan is de schrijver van de populaire Grijze jager serie. Inmiddels zijn er twaalf delen verschenen en twee delen van “ de vroege jaren” een serie die in de periode voor de twaalfdelige serie afspeelt. Speciaal voor de fans in Nederland en België heeft hij nu een novelle geschreven  met de titel ‘ de jacht op het schaduwdier”.  Dit korte verhaal speelt af na boek twaalf.

In dit verhaal is Maddie, als leerling van Will, hard op weg zelf een goede Grijze Jager te worden. Als Will een paar weken van huis moet,  klopt er een boerenechtpaar aan voor hulp. Ze vertellen, een beetje tegen hun zin in want ze is immers een meisje, dat er een mysterieus beest over het erf loopt en het op de schapen heeft voorzien. Het echtpaar heeft geen vertrouwen in het meisje maar Maddie gaat op onderzoek uit en bedenkt een plan om het beest te verjagen.

Het is natuurlijk al helemaal geweldig dat wij de primeur krijgen van deze novelle over Maddie. De acht hoofdstukken nemen je weer even mee in de wereld van de Grijze Jagers. Zoals in al zijn verhalen zit je zo in het verhaal en geniet je van het avontuur. Maddie weet haar mannetje te staan en dat is heel wat in de ouderwetse en vrouwonvriendelijke tijd waarin het verhaal zich afspeelt.

Een verhaal dus die dat echte Grijze Jager fan zeker moet lezen omdat je nu eenmaal alles wilt lezen als je het Grijze Jager virus te pakken hebt. Het is ook heel goed zelfstandig te lezen en een leuke kennismaking als je de serie nog niet kent. Het is een mooi boekje met hard kaft en voor een heel mooi klein prijsje zeker de moetie waard !

Na het verhaal volgt er nog een kort interview met de schrijver die daarin verteld dat hij graag naar Nederland komt vanwege de “Grijze Jager dagen “ en dat Maddie haar naam heeft te danken aan een fan. En helemaal leuk dat er nog zeker twee boeken in de Grijze Jager serie zullen komen. Waar wij natuurlijk zeker naar uit kijken!

2 Comments

  1. Pingback: Gelezen in oktober TBR- pile update | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s