#Ohmybookathon 2017

ohmybookathon

Ook dit jaar heeft Lisanne van ohmybook.nl de #ohmybookathon georganiseerd.  De afgelopen vijf dagen was het lezen, lezen, lezen… De bedoeling is dat je in deze periode wat meer leest dan normaal. Verder kon je elkaar op de hoogte houden via sociale media over je leeservaringen en op de site van ohmybookathon bij houden hoeveel er samen wordt gelezen. Ik ben benieuwd. Vorige keer werden er 500 boeken gelezen met zijn allen, benieuwd waar de teller nu op gaat stoppen…

Naast het lezen zijn er ook de challenges en win-acties maar daar heb ik dit jaar niet fanatiek aan meegedaan. Eigenlijk twijfelde of ik wel mee zou doen aan de #ohmybookathon maar het viel in mijn vakantie en ik wilde eens wat bijlezen na een flauwe juli-leesmaand. Ik kon ook nog eens meedoen met de leesclub! De nieuwe roman van Dani Atkins! Genoten van versplinterd was ik heel benieuwd naar haar tweede roman.

ohmybookathon leesclug

Ik had mijn TBR stapel samen gesteld naar aanleiding van de readingchallenge:

  • lees een boek van meer dan 500 blz
  • lees een boek met een persoon op de voorzijde
  • lees een boek met de kleur roze op de voorzijde
  • lees een boek waarvan de titel begint met  de eerste letter van je voornaam
  • lees zes boeken in totaal
  • lees een boek waarvan de titel bestaat uit 1 woord

Ik had dus zes boeken apart op een stapel gelegd maar ik heb er zowaar 9 gelezen. Nou ja van het 9e boek moet ik nog 3 hoofdstukken maar de marathon loopt tot middernacht dus dat gaat lukken !

Op instagram heb ik foto’s geplaatst van de boeken die ik las. Hier zaten vijf recensie boeken en de rest is van mijn TBR pile. Hieronder volgen deze foto’s want tijd voor recensies had ik nog niet met al dat leeswerk…

Photo Collage Maker_EaMBoN

20664454_1946444122036059_5642960333554573513_n Het eerste boek wat ik las was áls de waarheid een leugen wordt van Selma van Dijk. Een mooie (door schrijfster gemaakte) cover en een boeiend waargebeurd verhaal.

20727959_1946950345318770_4757124533942852016_n Het tweede boek was  duet met jou , het boek van de leesclub. Grappig is om je leeservaring in een leesclub te delen en er achter te komen dat een boek verschillende belevingen te weeg kan brengen onder de lezers. Ik vond het jammer dat er op de speciale facebookpagina wat weinig interactie was over de titel maar dat maakte de twitterchat wel weer goed. ( ook was dit een boek voor de challenge : persoon op voorzijde én roze in kaft… )

Daarna heb ik een kinderboek gelezen, even wat snels tussendoor. Drie gevierde kinderboekenschrijvers hebben onder naam van de lachende zaag een bestseller geschreven. Kolderieke verhalen met heel veel humor! Daarna gevolgd door een jeugdthriller die ik in één ruk uit las !

20769994_1951623348184803_4675432476999949715_n Ik dacht dat Runa met 510 pagina’s ( weer 1 voor de challenge) mijn grootste uitdaging zou zijn maar dat bleek Cinder te zijn.

Photo Collage Maker_QyVCMu  Cinder is het eerste deel van de Lunar Chronicles. Qua vormgeving een mooie serie van zes delen. Ik heb de gehele serie aangeschaft en dacht ga ze in één ruk achter elkaar lezen maar het heeft mij veel moeite gekost om door dit deel heen te komen. Wat viel dat tegen zeg. En dan lees je al die enthousiaste meningen er over… Maar na een berichtje op twitter hoorde ik dat meer mensen moesten in komen en dat dit het minst leuke deel is dus de rest gaan we nog wel eens een keer lezen… (denk ik).

Photo Collage Maker_JbaC82 De actuele thriller die ik daarna las van Staf Schoeters had de titel Schijngestalten, een goed gekozen titel want niets is wat het lijkt en dat is het zeker niet in het boek Syndroom van J. Sharpe . Wat een GEWELDIG boek is dat !

Photo Collage Maker_EyS44V In recordtempo gelezen , zelfs voor mij, en toen ik het uit had wilde ik eigenlijk opnieuw beginnen, en misschien doe ik dat ook wel… maar eerst mijn laatste boek vanavond nog even uitlezen . Ook een spannend boek van Wessel de Valk. Ik las het patroon van hem en ben nu dus bijna aan het einde van bestemming onbekend…

Photo Collage Maker_igllTB

Al met al een geslaagde #ohmybookathon van zo’n 2754 bladzijdes….

 

 

2 Comments

  1. Pingback: Augustus #tbr update : een productief leesmaandje… | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s