“tot in de dood” Debora Elisabeth

0-Nieuw-Tot-in-de-dood-original 9789492585035/2017

Debora Elisabeth, Dutch Venture Publishing

Debora Elisabeth ( 1982) is creatief en romantisch. Iets wat in haar verhalen terug te vinden is. In 2016 debuteerde zij met “vergeef haar”. “tot in de dood” is een paranormale y.a romance.

Inhoud:

Daan en Roza zijn al jaren goede vrienden. Ze voelen beiden meer voor elkaar maar draaien om elkaar heen omdat ze niet willen dat het ten koste gaat van hun vriendschap als ze de eerste stap zetten tot iets meer.Net als hun vriendschap zich tot iets diepers transformeert, slaat het noodlot toe: na een avond stappen, met een andere vriendin die ook een oogje heeft op Daan,  worden ze slachtoffer van een auto-ongeluk. Hierdoor belandt Roza in een rolstoel en hangt het leven van Daan aan een zijden draadje terwijl hun vriendin het niet overleefd.
De klap van het ongeluk heeft de deur naar de gave die Daan al jaren angstvallig verborgen houdt, opengeslagen. In een diepe slaap waaruit hij misschien niet meer zal ontwaken, krijgt hij een waarschuwing van gene zijde.
                                                                                                                                                                      Net als eerdere verhalen die ik van deze schrijfster las is ook dit een lekker vlot lezende roman die je in één zucht uitleest. Je moet wel een flinke dosis romantiek kunnen waarderen mocht je er aan willen beginnen.
Het verhaal is geschreven zowel vanuit het perspectief van Daan als dat van Roza en dat geeft het verhaal wat meer inhoud en een betere spanningsopbouw. Het gedraai om elkaar heen van Daan en Roza is in het begin wat langdradig en uiteraard voorspelbaar dat het uitloopt op meer. Het extraatje van de jaloerse vriendin maakt die voorspelbaarheid wel weer goed. Het geheel is uiteraard de aanloop naar het noodlottige ongeval waarna het verhaal pas echt op gang komt en het paranormale aspect er in wordt verweven. Dit is heel mooi gedaan, subtiel maar overduidelijk waardoor je door wilt blijven lezen.
Kleine kanttekening vind ik de cover. Ik vind de modellen op de cover veel volwassener overkomen de de hoofdfiguren uit het boek ( die zijn rond de 18 jaar). Ook komt het paranormale aspect niet naar voren bij het zien van de cover. Dus zou het niet mijn eerste keuze zijn om het boek zo te verpakken. Maar daar je een boek nooit moet oordelen op zijn cover moet je dat hier ook zeker niet doen.
Een lekker leesbaar romantisch young adult verhaal met een goed gevonden paranormale twist !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s