“Kijk, konijnen” Daphne Louter

kijk konijnnen 9789047709169 /2017

Dahpne Louter, uitgeverij Lemniscaat

Op 1 juli verschijnt er een heel mooi prentenboek van Daphne Louter bij uitgeverij Lemniscaat. Daphne Louter studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar ze afstudeerde in druktechnieken. Daarna studeerde ze illustratie aan de kunstacademie van Edinburgh. “Kijk, konijnen” is haar prentenboekdebuut en ze liet zich hier tot inspireren door het dagelijks leven van haar tweeling. Een verhaal over een konijnentweeling en hun huisdier, de kip.

Zodra je het boek openslaat zie je aan de binnenzijde van de kaft een kleurrijke pagina van wit naar zwart met konijntjes in kleine vierkantjes. Hierbij zie je de opzet ook van het boek al, door het boek heen ga je ook langs de kleuren van wit naar zwart. Maar dit is heel subtiel gedaan. Het boek is namelijk in vrij rustige natuurlijke kleuren gemaakt waardoor je een beetje het Beatrix Potter gevoel krijgt tijdens het bladeren. Vervolgens tref je op de linkerpagina een voorwerp aan ( bijvoorbeeld een ballon) en op de rechterpagina een volledige illustratie van wat de konijnentweeling doet op een dag ( wakker worden, ontbijten, spelen, etc). Op deze pagina kan je dan met je kind het voorwerp van de pagina er naast zoeken en als je naar een volgende prent gaat vind je naast dit voorwerp weer een nieuw voorwerp. Uiteraard kan je terwijl je je eigen verhaal maakt ( het boek bevat geen tekst) ook andere dingen uitlichten, laten zoeken of tellen door je kind.

In een twaalftal schitterende illustraties zie je de dag voorbij komen van deze konijnentweeling. En hoewel het een gewone dag is komen ze heel veel tegen waardoor elke illustratie een feestje is om te bekijken.

Een schitterend debuut en ik hoop het begin van nog meer mooie prentenboeken, het is een schilderijtje op je boekenplank !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s