” het patroon” Wessel de Valk

boekenpost 9789492221650/2017

Wessel de Valk, Futuro uitgevers

Wessel de Valk is afgestudeerd criminoloog, mediaondernemer en schrijver. Hij heeft grote interesse in innovatie en wetenschap. Die interesse is ook terug te vinden in zijn eerdere debuutthriller “bestemming onbekend” en in dit tweede boek “het  patroon”.

Na veel lovende woorden over zijn debuut ‘bestemming onbekend” gehoord te hebben wilde ik maar al te graag zijn tweede boek “het patroon” lezen toen zijn uitgever dit vroeg. De achterflap beloofde een spannend verhaal en op de voorkant prijkt het genre “thriller” dus dat moest wel wat voor mij zijn. Lees hieronder mijn recensie of dat ook echt zo bleek te zijn;

Inhoud/achterflap: Wijnhandelaar Osman Fissler denkt zijn vrouw en dochter, die vijftien jaar eerder spoorloos verdwenen, terug te zien in de immense shopping mall Mah Boon Krong in Bangkok (Thailand). Het weerzien is kort en mysterieus en Fissler blijft vol vragen achter. De gebeurtenis staat niet op zichzelf. Ook Shaun Doran, een klasgenoot van zijn dochter Kirsten, blijkt rond dezelfde periode in rook te zijn opgegaan. Het is de start van een fascinerende, mysterieuze zoektocht die zich afspeelt in zes landen.Al snel blijkt dat het heden en verleden niet alleen ondoorzichtig samenhangen, maar ook meerdere versies kennen. Wat is de waarheid? Welke werkelijkheid is de echte?

Het verhaal gaat gelijk goed van start in Thailand waar Fissler denkt zijn vermiste vrouw en dochter te zien. Met veel details weet de schrijver een wonderlijke ervaring zo op papier te zetten dat je het als lezer net zo wonderlijk voor je ziet als de personage uit het verhaal. Vervolgens gaan we naar Brussel waar Zoé ook een bijzondere ervaring heeft en beiden nemen contact op met hun nestor Pilgram. Het zou het begin zijn van mysterieuze verschijnselen en vreemde gebeurtenissen in een behoorlijk spanningsveld. Hoewel er heel veel gebeurt en je schakelt tussen verschillende landen en tijden zit het zo goed in elkaar dat het klopt en je in het verhaal blijft zitten.

Al is er voldoende spanning ik kan het boek niet zomaar onder “thriller” wegstoppen, het is veel meer dan dat ! Het is wel fijn om als veellezer een boek te treffen dat zich niet zomaar een stempel laat geven van een bepaald genre. Er zitten science- fictie- elementen in die zo goed worden omschreven dat je ze gewoon voor lief neemt en het helemaal voor je ziet dat het echt zo zou kunnen gaan. Door subtiel uitleg te geven aan deze elementen en gebeurtenissen heb je als lezer ook het gevoel serieus genomen te worden en neem je het verhaal ook serieus. De personages worden goed uitgediept en hierdoor snap je hun beweegredenen en acties des te meer.

Na het lezen kwam ik er achter dat  dit verhaal het vervolg is op ‘bestemming onbekend’. Gelukkig is het verhaal heel goed zelfstandig te lezen. Ik heb ‘bestemming onbekend’ niet gelezen en ik had niet het idee dat ik hierdoor informatie misgelopen had. Ik denk wel dat sommige zaken wat eerder op zijn plaats vallen en dat je de connecties tussen sommige personages eerder door hebt maar dat is geen noodzaak voor het begrijpen van het verhaal. De schrijver legt voldoende uit om het verhaal goed te kunnen volgen zonder deze voorkennis en doet dit op een boeiende manier zonder vervelend over te komen. Geen eindeloze terugblikken of vertellingen maar gewoon de nodige informatie in juiste dosering.

Voor mij wel is het echter wel noodzaak het eerste boek te gaan lezen want ik wil gewoon meer lezen  van deze schrijver !

 

3 Comments

  1. Pingback: #Ohmybookathon 2017 | conniesboekkies

  2. Pingback: “bestemming onbekend” Wessel de Valk | conniesboekkies

  3. Pingback: Sci-fi, Fantasy – ik pas niet in een hokje | Wessel de Valk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s