” door rood verbonden” Saskia van Mieghem

Door_rood_verbonden-228x2289789492551108/2017

Saskia van Mieghem, uitgeverij Ambilicious

Na haar debuut “voor altijd twee” wat waargebeurde feiten als basis heeft, heeft zij nu haar eerste fictie boek geschreven. Het boek wordt weggezet als thriller maar wie een heel spannend verhaal verwacht kan misschien maar beter die verwachting opzij zetten.

Achterflap: De overgangsperikelen bij vier verschillende vrouwen verdwijnen op de achtergrond wanneer zij spontaan een week op vakantie gaan in Drenthe. Een week van begrip en ontspanning. Maar, is alles wel zoals het lijkt? Of speelt er iemand een spel?Lukt het Anna, Barbara, Carolien en Diana om hun laatste troef geheim te houden?
Een verhaal vol spanning, seks en vriendschappen.

De vier dames kennen elkaar van een internetforum, over de overgang. Al snel maken ze een groepsapp aan en tijdens het whatsappen komt er het plan om samen op vakantie te gaan. Een spontane actie waar ieder om eigen redenenen mee instemt. Tijdens dit weekje leren ze elkaar maar zeker zichzelf een stuk beter kennen. Wat een ontspannen man-en-seks-vrij weekje moet zijn wordt echter heel iets anders….

Ik ontving van de uitgeverij een leesexemplaar in mijn mailbox (waarvoor mijn dank) en het duurde even voor ik er aan kon beginnen. Ik had mij  niet verdiept in het genre en had verwacht dat het een “chicklit-voor-veertig-plus” zou zijn omdat het immers ging over vier dames met overgangsklachten en alle bijkomstigheden. Tijdens het lezen bemerkte ik dat er een thrillerachtig element tussendoor  kwam en bleek het niet alleen te gaan om het bespreken van de overgangsklachten en andere problemen. Die trouwens met de nodige humor en borrels werden besproken wat een luchtige insteek aan het verhaal gaf. De cover en titel slaan op de vier dames waarbij de titel op meerdere wijze goed gevonden is.

Aan het begin zijn de dames druk op het forum en de whatsapp en die teksten worden dus ook letterlijk zo in het verhaal neergezet. Je leest dit als een verslagje en neemt het in je op maar het duurt dan even voordat je echt in een vlot lopend verhaal zit.

Het verhaal leest heel snel weg, maar ik vind wel dat de schrijfster er wel heel veel in stopt.  Het is moeilijk daarop in te gaan zonder een spoiler weg te geven dus dat zal ik niet doen maar ik vroeg me wel af in hoeverre het verleden van alle vier de dames relevant is voor de situatie van nu.  Als dit tot op zeker hoogte achterwege was gebleven had ze het spanningselement misschien wat meer kunnen uitdiepen.

Tussen de genummerde hoofdstukken door verschijnt af en toe een anders genummerde pagina met enkele zinnen van een bepaald persoon. Hierdoor wil de schrijfster langzaam de spanning opvoeren tot aan het bijna einde van het verhaal waar er heel veel gebeurd en je er achter komt wie die persoon is, mocht je dit nog niet eerder ontdekt hebben. Had de spanning wat beter opgebouwd geweest ( en iets minder voorspelbaar) had het voor mij meer een thriller geweest. Het is ook een vrij dun boek en dan moet je denk toch een iets andere aanloop nemen naar de ontknoping om je lezer op het puntje van de stoel te krijgen.

Voor mij is “door rood verbonden” een lekker luchtig vakantieverhaal, ideaal voor een uurtje of twee leesplezier maar als thriller minder geslaagd.

 

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Afsluiting juni / TBR update | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s