“vermiste meisjes” Megan Miranda

vermiste meisjes 9789026142130/2017

Megan Miranda, vertaling Caecile de Hoog, uitgeverij de Fontein.

“vermiste meisjes’ is het thrillerdebuut van Megan Miranda, eerder schreef zij YA-titels.

Achterflap: Nic is terug in Cooley Ridge om voor haar hulpbehoevende vader te zorgen. Tien jaar geleden is ze naar Philadelphia vertrokken, niet lang na de verdwijning va haar beste vriendin Corinne. Die verdwijning is nooit opgelost. Een paar dagen na haar terugkomst verdwijnt er opnieuw een meisje. Deze zaak rijt oude wonden open. Iedereen die indertijd met de zaak te maken had, woont nog steeds in Cooley Ridge. Tyler, Nic’s ex-vriend, date met Annaleise. Zij was het alibi voor haar en haar vrienden de nacht dat Corinne verdween. Nu is zij het die verdwenen is….

Een mooi concept: een vermist meisje wat misschien te maken heeft met de vermissing van tien jaar terug, een vader die niet echt een betrouwbare getuige kan zijn maar zeker meer weet en een dorpje waar iedereen elkaar kent, of denkt te kennen.

Het verhaal is misschien qua onderwerp en plot niet origineel de vertelwijze is dat zeker. Deze is misschien wat verwarrend. Als het verhaal van start is gegaan bij dag 1 gaan we vervolgens twee weken later naar dag 15 om vervolgens weer terug te tellen naar dag 1 daar aangekomen weer twee weken later te zijn en af te sluiten met drie maanden later. Volgt u het nog ?  Gelukkig is er een vermelding van welke dag we ons bevinden.

Het knappe is dat de schrijfster bij het terug vertellen niet in herhaling valt en zeker niet voorspelbaar wordt. Persoonlijk vind ik het origineel maar ik had af te toe het idee dat ik wat terug moest bladeren en het haalde mij uit het verhaal. Het begon mij een beetje af te leiden en dat is jammer omdat je dan een stuk spanning mist wat er toch wel in zit.  Al moet ik zeggen dat je als je veel spanning verwacht ( wat de titel en achterflap misschien denken te zeggen) kom je van een koude kermis thuis. Elk hoofdstuk werkt een stukje naar de ontknoping toe maar het kabbelt wel wat voort. Er is meer ruimte voor het psychologische aspect dan voor actie en spanning.

De personages zijn goed uitgewerkt en het verhaal klopt en heeft de nodige verrassende wendingen. Taalgebruik is eenvoudig en het verhaal loopt goed qua zinnen en inhoud maar  mijn leesplezier werd door de vertelwijze een beetje ontnomen.

 

 

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s