” Het houden van mannen, een veldgids voor de praktijk” Myrthe van der Meer

Het houden van mannen 9789044344400/2017

Myrthe van der Meer, uitgeverij House of Books.

“In Nederland leven op dit moment 1,5 miljoen honden, 2,8 miljoen katten en 8.5 miljoen mannen. Neemt men België in deze vergelijking mee, dan komen daar nog eens 5,5 miljoen mannen bij. Het houden van mannen is dan ook populairder dan ooit. Dat is niet verwonderlijk: de gemiddelde man heeft een prettig karakter, goed ontwikkeld gevoel voor humor, is moedig en loyaal, charismatisch en enthousiast en weet niet alleen te incasseren maar ook te relativeren. Toch blijken er in de praktijk nog een hoop vragen over het houden van mannen… “aldus de achterflap van dit boek en dat maakt nieuwsgierig, toch?

Allereerst vond ik de cover al zeer aantrekkelijk. Het is in de sfeer van haar vorige twee boeken en de titel en de achterflap maken dus zeer nieuwsgierig.

Het deed mij in eerste instantie denken aan de boekenserie van Allan & Barbara Pease. Hun eerste titel ‘waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kaart kunnen lezen’ is volgens mij uit 1999 en was meteen een grote hit waarna meer soortgelijke titels zouden volgen. Net als ‘het houden van mannen’ is de titel al iets waarvan je een glimlach krijgt en het ook goed doet als cadeauboek.

Beide hebben het verschil tussen man en vrouw als uitgangspunt maar gelukkig stopt daar ook de vergelijking. Het boek van Myrthe van de Meer ligt dichter bij haarzelf, geeft grappige praktijkvoorbeelden en gaat om de omgang met elkaar en niet alleen  over de verschillen tussen man en vrouw, die zijn er nu eenmaal en die zijn overduidelijk, daar heb je geen boek voor nodig.

Het boek bestaat uit 8 delen; aanschaf, bouw, voeding en verzorging, huisvesting, natuurlijk gedrag, training, voortplanting en een conclusie. Stapsgewijs uitgediept in korte stukjes, af en toe de tekst in een apart kaders en praktijkervaringen maken het boek vermakelijk om te lezen. Het leent zich er ook prima voor om stukjes afzonderlijk of door elkaar heen te lezen, om zomaar eens op te pakken en wat op te zoeken. De man wordt vergeleken met de aanschaf van een huisdier. Niet zozeer om de man de grond in te trappen maar als mensen zo goed nadenken over wat voor soort huisdier er bij hen past en hoe je die zou moeten verzorgen is het toch zeker niet vreemd om eens goed na te denken over een partner waarvan je er vanuit gaat dat ie langer blijft dan het gemiddelde huisdier.

Kortom een heerlijk en luchtig boek waarbij je met een lach een stukje herkenning in tegen zult komen.

 

De foto van de cover komt van de site van de uitgeverij.

 

 

 

1 Comment

  1. Pingback: TBR-pile update mei | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s