“tempo” Steph Swainston

cover_tempo 9789492099266/2017

Steph Swainston, vertaling Jasper Polane& Pen Stewart, uitgeverij Quasis

De cover is van Todd Sanders en zeker aparte vermelding waard

Stehp Swainston is afgestudeerd als archeologe en gepromoveerd aan de Universiteit van Cambridge. Ze heeft een roman-serie geschreven over “het kasteel” en vorig jaar verscheen er al eerder een verhaal van haar in de splinters-serie “het rad van fortuin”

Splinters is een serie korte verhalen uitgegeven bij uitgeverij Quasis. De verhalen vallen  binnen de fantastische genres: fantasy, sciencefiction, bovennatuurlijke thriller, magisch realisme en horror. Zo kan je proeven aan verschillende genres en kennis maken met het werk van (fantasy-)schrijvers.

Inhoud Tempo: Het jaar 625, vijf jaar nadat Bliksem Saker zijn plaats als Boogschutter in de cirkel van onsterfelijken innam. Wanneer hij na een lange tijd weer thuis komt op verlof laait de oude rivaliteit met zijn broer Gier op. Een weddenschap plaatst de broers tegenover elkaar in een dodelijke arena. Maar Saker heeft een andere reden om naar Micawater terug te keren. Wanneer een lid van de cirkel trouwt zal de Keizer de bruid ook een eeuwigheid geven. Saker wil dat zijn geliefde zich bij hem voegt ook al heerst er een taboe op hun relatie.

Met ‘het rad van fortuin’ had ik al kennis kunnen maken met deze schrijfster. Leuk om te zien dat er weer een verhaal van haar op mijn deurmat was gevallen. Hoewel ik het minder sterk vind als haar vorige verhaal kon het mij zeker wel boeien.  Het fantasy aspect was wat minder uitgewerkt en hoewel je leest dat de strijders van de Keizer het op moeten nemen tegen bepaalde wezens wordt dit verder niet uitgewerkt en dat  laat je met wat vragen zitten waardoor je denkt had het dan helemaal maar achterwege gelaten.  De strijd en rivaliteit tussen de broers spat echter van de pagina’s af en wordt met (soms te) veel details vertelt. Het einde is mooi en beetje dramatisch maar daar hou ik wel van.

Zoals gezegd minder sterk maar zeker de moeite waard !

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Afsluiting juni / TBR update | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s